Ostale vijesti

Home / Ostale vijesti/zdravlje i ljepota / Najteže ozlijeđena djevojčica skinuta s aparata, diše samostalno

Najteže ozlijeđena djevojčica skinuta s aparata, diše samostalno

Djevojčica koja je bila na Jedinici intenzivnog liječenja u zadarskoj bolnici danas  je puštena na odjel. Sad su svi zajedno u sobi. Osim sedmogodišnje djevojčice koja je na liječenju u KBC-u Zagreb.

– Danas smo je prestali sedirati. Nije uspavana. Skinuli smo je s aparata za disanje i samostalno diše, izjavio je  voditelj jedinice intenzivne pedijatrijske skrbi KBC-a Zagreb docent Milivoj Novak. Dodao je da su liječnici optimistični u vezi s njezinim oporavkom.

Ona je najteže ozlijeđena od četvero djece, koju je njihov otac jedno po jedno bacio s balkona obiteljske kuće u Pagu u četvrtak 28. veljače.

– Troje djece u dobi od tri, pet i osam godina, koji su na liječenju u Općoj bolnici Zadar, dobro je i oni se oporavljaju prema očekivanjima, potvrdio je Edi Karuc, zamjenik ravnatelja zadarske bolnice.

Dok se ozlijeđena djeca oporavljaju i sada su stabilno, otkrivaju se novi šokantni detalji zločina. Nasilni otac, ali i njihova majka, još su u rujnu 2017. nepravomoćno osuđeni na godinu dana zatvora zbog zanemarivanja djece, s rokom kušnje od tri godine. Ta je presuda poslije postala i pravomoćna, javlja Hrt. DORH je danas objavio da se oca sumnjiči za kaznena djela teških ubojstava u pokušaju.

novo.hr

foto: arhiva.nh