novogradnja

Home / novogradnja/Ostale vijesti / Napukla konstrukcija čiovskog mosta, vozi se jednom trakom

Napukla konstrukcija čiovskog mosta, vozi se jednom trakom

Pedeset godina star čiovski most, jedina poveznica ovog otoka s kopnom, u ponedjeljak oko podneva oštećen je nakon prolaska jednog kamiona koji je navodno imao teret veći od dopuštenih 3,5 tone. Kako je službeno potvrđeno, napukla je njegova konstrukcij.

Policija i cestari oko 13 sati zatvorili su most, a nešto kasnije otvorili ga za naizmjenični promet samo jednom trakom, i to uz policijsku regulaciju, piše Tportal. Gužve su velike, pa se vozači pozivaju na strpljenje.

Iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske objavili su da će ovakav režim prometa biti na snazi ‘do daljnjega’, a kamionima i autobusima prolazak neće biti dozvoljen.

Stručnjaci su već započeli ispitivati statiku ovog objekta.

Most koji povezuje Čiovo i kopno nalazi se u samom srcu Trogira i neposredno uz zaštićenu gradsku jezgru, a već godinama je usko grlo i uzrokuje gotovo nevjerojatno dugačke kolone i čepove. Tijekom sezone na njegov prelazak čeka se i po nekoliko sati, no ni zimi situacija nije znatno bolja.

Novi most nekoliko stotina metara istočnije trebao je biti dovršen još prije nekoliko godina, radovi su započeli sa znatnim zakašnjenjem, a potom su zbog propasti građevinskih tvrtki nekoliko puta dodatno odgađani. Najnoviji rok za njegovo otvaranje postavljen je za početak ljetne sezone – no građani sve promatraju sa skepsom jer je ministar prometa Oleg Butković jednako obećanje dao i u ovo doba prošle godine.

novo.hr

foto: viadukt