Poslovne vijesti

Home / Poslovne vijesti / /VIDEO/ Nizozemski Utrecht dobiva garažu za bicikle kapaciteta 12,5 tisuća mjesta

/VIDEO/ Nizozemski Utrecht dobiva garažu za bicikle kapaciteta 12,5 tisuća mjesta

Lokalne vlasti nizozemskog Utrechta ulažu napore kako bi osigurali parkirna mjesta tisućama biciklista, a otvorili su i novu garažu za bicikle koja bi nakon proširenja mogla postati najveća takva u svijetu, prenosi Lider.

Garaža na tri razine službeno je otvorena u ponedjeljak, te ima 6 tisuća parkirnih mjesta za bicikle, a do kraja godine kapacitet će se proširiti na 12,5 tisuća mjesta.

Vlasti u projekt ulažu 40 milijuna eura u sklopu obnove glavne željezničke stanice. Nakon što završe radovi, u prometnom čvorištu grada bit će osigurano na raznim lokacijama sveukupno 22 tisuće parkirnih mjesta za bicikle.

U garaži će, osim parkinga, biciklisti moći obaviti servis svog bicikla, a zaštitari će patrolirati kroz garažu. Biciklističkim stazama garaža je povezana sa željezničkim stanicama i okolnim ulicama, a svaki putnik može u objektu iznajmiti bicikl.

S obzirom na to da sve više Nizozemaca koristi bicikl kao primarno prijevozno sredstvo, lokalne vlasti Amsterdama i niza drugih nizozemskih gradova također izdvajaju sredstva za izgradnju sličnih garaža.

novo.hr

foto: scr.yt