Poslovne vijesti

Home / Poslovne vijesti/turizam / Ove godine očekuje se otvaranje 40-ak novih i novoobnovljenih hotela

Ove godine očekuje se otvaranje 40-ak novih i novoobnovljenih hotela

Hotelijeri u Hrvatskoj nastavljaju s investicijama, puno ih planira otvaranje novih objekata i sadržaja, a jedna od najvećih investicija, veća od 600 milijuna kuna, je ona Adris Grupe i njezine Maistre u gradnju i uređenje rovinjskog hotela Park, čije se otvaranje planira do kraja godine.

Po najavama iz Ministarstva turizma, u hrvatskom turizmu i ove se godine, slično kao i prošle, očekuje otvaranje 40-ak novih i novoobnovljenih hotela s brojnim novim sadržajima, a ukupne investicije, javnog i privatnog sektora u turizmu trebale bi dosegnuti oko milijardu eura.

Uobičajeno, najviše ulažu hotelske tvrtke, više od 630 milijuna eura, dok će ostataka investirati javni sektor odnosno županije, gradovi i općine.

Među ulaganjima hotelskih kompanija ove se godine ističe investicija rovinjske Maistre odnosno Adris grupe u hotel Park, jedan od najstarijih hotela u Rovinju i Istri, na kojemu se intenzivno radi i koji će zapravo biti potpuno novi hotel nakon rušenja starog.

“Gradnja novog Grand Park Hotela Rovinj Adrisova je najveća pojedinačna investicija u turističkom dijelu poslovanja i ujedno najveća ovogodišnja investicija u hrvatskom turizmu. Radovi teku prema planu, a otvorenje hotela planirano je do kraja godine”, ističu za Hinu iz Maistre.

Dodaju da će hotel imati 209 smještajnih jedinca s pogledom na staru gradsku jezgru, šest restorana, veliki wellness & spa centar, shopping promenadu, kongresnu dvoranu i brojne druge sadržaje.

Hotel će raditi cijele godine, zaposliti novih stotinjak radnika, a njegovim otvorenjem dovršit će uređenje ekskluzivne zone Monte Mulini u Rovinju, u kojoj se nalaze i drugi vrhunski Maistrini hoteli te potpuno preuređena šetnica Mulini Beach dostupna i gostima i građanima.

“Adris je do sada u turistički segment uložio više od 4 milijarde kuna. Do 2021. u turistički će dio uložiti dodatnih 2 milijarde kuna, od čega u Vrsaru 450 milijuna kuna”, otkrivaju iz Maistre.

Ulažu i Valamar, Plava laguna, Istraturist, Sunce…

Velike investicije i ove godine, od ukupno 705 milijuna kuna, poduzima i najveća hotelijerska tvrtka u Hrvatskoj, Valamar Riviera, iz koje ističu da su u sklopu strategije rasta do sada uložili više od 4 milijarde kuna u hrvatski turizam.

“Ključne investicije u 2018. uključuju dovršetak Valamar Girandella Resorta u Rapcu, u sklopu koje ćemo otvoriti prvi hotel pod brendom Kinderhotel, a preuređen je i dubrovački hotel Valamar Argosy te obnovljen hotel Imperial na Rabu. S investicijama nastavljamo i u kampovima u Istri i na otoku Krku”, navode iz Valamara.

Toj kompaniji slijedi proces preuzimanja i integracije Hotela Makarska u svoj portfelj, nakon što su krajem ožujka postali vlasnicima 55,48 posto temeljnog kapitala Hotela Makarska.

K.A./H

foto: Valamar

Tagovi: ,