novogradnja

Home / novogradnja/Poslovne vijesti / Pet kompanija natječe se za dvije dionice autoceste u BiH

Pet kompanija natječe se za dvije dionice autoceste u BiH

Na natječaj za izgradnju dviju dionica autoceste na koridoru VC nedaleko Mostara i Zenice prijavilo se pet kompanija i konzorcija čije ponude su pristigle Javnom poduzeću Autoceste Federacije BiH, priopćila je u srijedu ta tvrtka. 

Za izgradnju dionice Počitelj – Buna kod Mostara u dužini od 7,2 kilometra prijave su predale kompanije HERING iz Širokog Brijega, Cengiz  iz Turske, Strabag iz Austrije, Euro-Asfalt iz Sarajeva i Granit iz Makedonije.

Dionica Počitelj – Buna duga je 7,2 km i smještena je na iznimno povoljnom i razmjerno ravnom terenu.

Za izgradnju poddionice Donja Gračanica – Zenica sjever – tunel Zenica prijave su predali azerbejdžansko-bosanskohercegovački konzocij  AZVIRT i Hering, austrijski Strabag, bosanskohercegovački Euro-Asfalt i turski Cengiz.

Poddionica Donja Gračanica – Zenica sjever – tunel Zenica duga je 3,9 km i sastavni je dio zenične obilaznice. Osim otvorenog dijela trase gradit će se tri vijadukta i tunel dužine 400 m. U sklopu ove poddionice gradit će se i petlja Zenica sjever s prometnim spojem s tim gradom.

Natječajno povjerenstvo Autocesta FBiH pregledat će ponude i izabrati najbolje, a presudne će biti cijena i tehnička kompatibilnost.

Izgradnja dviju dionica autoceste na koridoru Vc financirat će se iz sredstava osiguranih u okviru ugovora o zajmu sklopljenog s Europskom bankom za obnovu i razvoj.

T.R.

foto: FaH