Poslovne vijesti

Home / Poslovne vijesti/turizam / Plava laguna za sezonske stimulacije izdvojila gotovo 1,5 milijuna kuna

Plava laguna za sezonske stimulacije izdvojila gotovo 1,5 milijuna kuna

Porečka Plava laguna ove je godine za sezonske stimulacije svojih zaposlenika izdvojila gotovo 1,5 milijuna kuna, a već je s plaćama za lipanj isplaćena stimulacija od 500 kuna, izvijestili su u utorak iz te turističko ugostiteljske tvrtke.

Sezonska stimulacija već je isplaćena za lipanj, a isplatit će se i s plaćom za srpanj. Iznos stimulacije je 500 kuna (bruto I), a ostvarili su je svi radnici koji su ujedno ostvarili i mjesečni fond sati.

Radnicima koji nisu ostvarili mjesečni fond sati stimulacija je isplaćena u proporcionalnom iznosu, za mjesec srpanj bit će isplaćena po istom principu, navodi se u priopćenju.

Stimulacijom je obuhvaćeno ukupno 2.587 radnika, studenata i učenika.

Iz te turističke kompanije kažu da već godinama nagrađuju svoje zaposlenike isplatom sezonske stimulacije, za koju je ove godine izdvojeno gotovo 1,5 milijun kuna.

Isplata i obračun sezonske stimulacije su regulirani kolektivnim ugovorom, ističu iz Plave lagune napominjući kako isplaćena stimulacija ulazi radnicima u iznos za izračun mirovine.

Iz Plave lagune podsjećaju da kontinuirano nagrađuju svoje zaposlenike pa je ove godine dodatno uvećana i osnovna plaća (za četiri posto) te ukupna materijalna prava radnika (u prosjeku sedam posto). Osim toga, svake godine biraju se i radnici sezone koji osvajaju posebne nagrade, a oni koji su se posebno iskazali pohađaju i edukacije kako bi u svom poslu još više napredovali.

Plava laguna je prva kompanija u Hrvatskoj u kojoj je zaposleno više radnika na jedan od oblika trajne suradnje, a manje od polovine su sezonski radnici, navodi se u priopćenju.

Iz tvrtke ističu i kako je ove godine uloženo 10 posto ukupnog kapitalnog budžeta u izgradnju i uređenje personalnih domova, a tendencija je i daljnje kontinuirano ulaganje kako bi radnici imali što kvalitetnije uvjete boravka kako na poslu, tako i u svoje slobodno vrijeme.

“Plava laguna kontinuirano unaprjeđuje prava svojih radnika, kao i uvjete smještaja i boravka radnika na našim destinacijama. S povećanjem kvalitete uvjeta, kao i smještaja nastavit ćemo i dalje, jer smo svjesni da razvoj počiva na zadovoljnim radnicima“, poručili su iz porečke tvrtke.

N.H.

foto: Plava laguna