novogradnja

Home / novogradnja/Poslovne vijesti / Počela izgradnja istočne bjelovarske obilaznice

Počela izgradnja istočne bjelovarske obilaznice

Ministar prometa, mora i infrastrukture Oleg Butković nazočio je u srijedu otvorenju radova na izgradnji prve faze bjelovarske istočne obilaznice vrijedne 60 milijuna kuna, a s bjelovarskim gradonačelnikom Darijem Hrebakom potpisao ugovor o obnovi cesta koje od Bjelovara vode do Farkaševca, kako bi se što prije otvorila dionica brze ceste Vrbovec – Farkaševac.

Tvrtka Strabag počela je izgradnju prve faze istočne bjelovarske obilaznice uz pomoć koje bi se trebao rasteretiti teretni promet iz centra Bjelovara. Radovi su vrijedni 60 milijuna kuna, a rok za njihov dovršetak je 20 mjeseci.

Radove su u srijedu u društvu ministra obišli i direktor Hrvatskih cesta Josip Škorić, saborski zastupnici Darinko Kosor, Miro Totgergeli i Vladimir Bilek, bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs i bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak.

Ministar Butković istaknuo je da izgradnja obilaznice predstavlja jedan manji korak prema cilju Vlade RH da se Bjelovar na kvalitetan način spoji sa Zagrebom. U tome će najviše pomoći dovršetak izgradnje brze ceste koja se trenutno gradi na dionici Vrbovec – Farkaševac, a projektira od Farkaševca prema Bjelovaru.

“Samo na mjestu gdje počinje izgradnja obilaznice u tijeku su investicije u vrijednosti od stotinu milijuna eura, a kada budu dovršene, tom cestom dnevno će prolaziti stotinjak šlepera. Upravo taj podatak ponajbolje svjedoči koliko je bitna izgradnja obilaznice”, pojasnio je gradonačelnik Hrebak.

Obnovom prometnica omogućit će se promet teretnim vozilima do težine od 7,5 tona, a radovi su vrijedni 20 milijuna kuna. Hrvatske ceste osigurat će 15, a Grad Bjelovar 5 milijuna kuna kako bi se ceste obnovile do ljeta, a dionica Vrbovec – Farkaševac pustila u promet.

T.R./H

foto: arhivanh