Poslovne vijesti

Home / Poslovne vijesti/turizam / Počelo 54. čakovečko Porcijunkulovo

Počelo 54. čakovečko Porcijunkulovo

Nekad je Porcijunkulovo bilo vezano uz blagdan Gospe od anđela – Porcijunkule, koja se slavi 2. kolovoza, no s vremenom je ova manifestacija prerasla od Sajma tradicijskih zanata u najveće turističko događanje u Međimurskoj županiji.

Ove godine svi posjetitelji Čakovca mogu uživati u brojnim koncertima izvođača, radionicama starih zanata, smjeni straže Zrinske garde, prezentacijama međimurskih vina, kuhanju velike međimurske juhe ili u međunarodnom susretu OLDTIMERA, a tu su i edukativne radionice za djecu i odrasle.

Organizatori najavljuju rekordan broj izlagača, kišobrana, bogata gastronomsku ponudu, pregršt događanja za sve dobne skupine i za sve ukuse ono što su u Čakovec iz godine u godinu privlači brojne posjetitelje.

Koncertna događanja ovaj put otvorio je domaći izvođač Žiga Međimurski, a nakon njega očekuju svake večeri nastupat će najpoznatija imena domaće glazbene estrade. Osim one glavne bine u jezeru čakovečkog Starog grada, gdje će nastupiti poznata glazbena imena kao što su Nina Badrić, Crvena jabuka i drugi, diljem gradskog središta zahvaljujući angažmanu ugostitelja može se uživati u mnogobrojnim svirkama za sve glazbene ukuse.

Više informacija potražite na www.porcijunkulovo.com

Pogledajte neke fotografije s otvorenja:

novo.hr

foto: TZ Čakovca