Ostale vijesti

Home / Ostale vijesti / Pokloni za siromašnu djecu završili u privatnom vrtiću!

Pokloni za siromašnu djecu završili u privatnom vrtiću!

Ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić u srijedu je posjetila privatni katolički vrtić ‘Blažena Hozana’ u Zagrebu, u društvu državne tajnice u Ministarstvu Margarete Mađerić.

Za blagdan svetog Nikole vrtiću je poklone darovalo Ministarstvo socijalne politike. No na poklonima među kojima su čokolade, pelene i bojanke nalazile su se naljepnice na kojima je pisalo ‘za najpotrebitije’, piše Dnevnik.hr.

Mađerić nije odgovorila na pitanja novinara zašto su pokloni „za najpotrebitije“ završili u privatnom vrtiću. “Ovo jest privatni katolički vrtić, ali mi ćemo ove poklone koje smo dobili darovati djeci odnosno roditeljima koji nisu u mogućnosti svome djetetu priuštiti neki poklon za blagdan svetog Nikole”, objasnila je sestra Antonija Matić, ravnateljica dječjeg vrtića ‘Blažena Hozana’.

Upitana koji su to roditelji, ravnateljica je odgovorila kako ih u naselju Trnje ima više. U pozivu za medije nigdje se ne spominju siromašne obitelji. Navedeno je kako će Ministarstvo djeci u vrtiću darovati pakete koje sufinancira Europska unija i to iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije i Europskog socijalnog fonda.

Ministrica je iz vrtića izašla na stražnji ulaz pa novinari nisu uspjeli dobili njezin komentar na ovaj slučaj.

novo.hr

foto: scr.arhiva