Ostale vijesti

Home / Ostale vijesti / Premijer novinarki: “Pitajte sami sebe kakva je vrsta djelovanja vaše pitanje”

Premijer novinarki: “Pitajte sami sebe kakva je vrsta djelovanja vaše pitanje”

Premijer Andrej Plenković boravi u Opatiji, na Konferenciji o pomorstvu i unutarnjoj plovidbi. Uoči konferencije odgovarao je na pitanja novinara.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković odgovorio je na pitanje o promjeni stava vezano uz hašku presudu bh.šestorki.

“Vi očito se ubrajate u one koji izvrću teze, idite na web stranicu Vlade, poslušajte moju izjavu od tog dana i pročitajte izjave Vlade  i vidjet ćete da takvo spinanje nečega što se nije izgovorilo nije dobro, nije primjereno. Možete pitati sami sebe kakva je vrsta djelovanja ovo vaše pitanje”, odgovorio je Plenković novinarki N1 televizije, Mireli Bačić.

Predsjednik Vlade je podsjetio da je Republika Hrvatska početkom 90-tih kao žrtva ratne agresije, poticala Ujedinjene narode da osnuju rezolucijom Vijeća sigurnosti ad hoc Međunarodni kazneni suda za bivšu Jugoslaviju, a da je on nakon više od 20 godina došao svome kraju.

“Kada je riječ o poštivanju presuda, mi kao odgovorna članica UN-a i međunarodne zajednice nemamo nikakvih dilema. O tome da smo nezadovoljni pojedinim dijelovima ili kvalifikacijama smo bili jasni, i to je naš konzistentan stav,” naglasio je premijer Plenković.

Na pitanje što su mu rekli hrvatski branitelji u Mostaru i zašto je tamo bilo potrebno ‘smirivati situaciju’, Plenković je odgovorio da je početkom tjedna išao u posjet BiH i Mostaru, na razgovore s predstavnicima političkog vodstva Hrvata u BiH i sa svim strankama koje djeluju u okviru Hrvatskog narodnoga sabora.

novo.hr

foto: scr.N1