novogradnja

Home / novogradnja/Poslovne vijesti / Za preradu drva 52,4 milijuna kuna potpore iz Programa ruralnog razvoja

Za preradu drva 52,4 milijuna kuna potpore iz Programa ruralnog razvoja

Ministarstvo poljoprivrede izvijestilo je u srijedu da će potpore za preradu drva iz Programa ruralnog razvoja, vrijedne 52,4 milijuna kuna, dobiti 24 korisnika.

Kako se navodi u priopćenju, izdane su odluke o prihvatljivosti za 24 korisnika u ukupnom iznosu od 52,4 milijuna kuna za provedbu podmjere 8.6. “Potpora za ulaganja u šumarske tehnologije te u preradu, mobilizaciju i marketing šumskih proizvoda”, operaciju 8.6.2. “Modernizacija tehnologija, strojeva, alata i opreme u predindustrijskoj preradi drva«” iz Programa ruralnog razvoja.

Korisnici mjere su obrti, mikro, mala i srednja poduzeća registrirana za djelatnosti prerade drva, a cilj te mjere je potaknuti razvoj šumarskog sektora te i na taj način doprinijeti razvoju ruralnih područja i stvaranju novih radnih mjesta.

Šume su već stoljećima izvor prihoda i mjesto zapošljavanja ruralnog stanovništva, izjavio je ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić napominjući kako će tih 52,4 milijuna kuna omogućiti nastavak te tradicije uz visoki stupanj očuvanja šuma.

T.R.

foto: MPS Slunj