Poslovne vijesti

Home / Poslovne vijesti / Pucar na najvažniji sastanak za dobavljače Agrokora poslao glavnu tajnicu?!

Pucar na najvažniji sastanak za dobavljače Agrokora poslao glavnu tajnicu?!

Možda je tome razlog i nedavna prilična blamaža sa šefom Sabora Jandrokovićem na sastanku udruge dobavljača u Podravkinim uredima u Zagrebu

Predsjednik uprave Podravke i šef udruge dobavljača Marin Pucar nije sudjelovao na ključnom sastanku Vijeća Agrokorovih vjerovnika koji se prošlog tjedna održali u resortu Falkensteiner u Petrčanima kod Zadra, piše podravski.hr. Kako Podravski.hr neslužbeno doznaje iz Podravkinih visokih menadžerskih krugova, Pucar je na iznimno važan sastanak na kojem se najveći vjerovnici Agrokora dogovaraju o sudbini posrnulog koncerna i otpisu većine dugova poslao – glavnu tajnicu Podravke Branku Perković.

Dobavljači koje u privremenom Vijeću vjerovnika najglasnije i najustrajnije zastupa prokuristica Kraša Marica Vidaković bili su, kako se čuje, zatečeni neočekivanom Pucarovom odlukom. Tim više jer u Vijeću, umjesto pet, odnedavno sjede samo tri predstavnika Agrokorovih dobavljača. Zašto se Pucar kao čelnik Udruge Agrokorovih dobavljača nije pojavio na pregovorima – zasad nije poznato.
Možda je tome razlog i nedavna prilična blamaža na sastanku udruge dobavljača u Podravkinim uredima u Zagrebu, na kojem su novinari slučajno čuli kako predsjednik Sabora Gordan Jandroković Pucaru daje naputke da podupre Vladu na konferenciji za novinare koja je potom uslijedila. O svemu su izvijestili reporteri RTL-a koji su svjedočili razgovoru Pucara i Jandrokovića, ali i ‘sugestiji’ Podravkinog predstavnika da zaborave to što su upravo čuli.

Podravka je u Agrokoru izložena oko 90 milijuna kuna, od čega su najspornije mjenice u iznosu od 60 milijuna kuna. Koprivnička kompanija očekuje da će se granični dug, koji je dospijevao nakon 10. travnja, odnosno stupanja na snagu odluke o postupku izvanredne uprave u Agrokoru, podmiriti u cijelosti. No, s time se ne slažu financijski vjerovnici – banke i fondovi – koji inzistiraju da se i granični dug tretira kao stari, odnosno da je podložan otpisu, piše podravski.hr.
Bude li Podravka morala otpisati većinu svojih potraživanja prema Agrokoru, za lanjsku će poslovnu godinu prikazati gubitak, a ne skromnu dobit od 50-ak milijuna kuna. Zbog toga je još manje shvatljivo zašto čelnik kompanije Marin Pucar nije sudjelovao na dvodnevnom sastanku vijeća vjerovnika u Petrčanima.

novo.hr

foto: arhivaH