Ostale vijesti

Home / Ostale vijesti/tehnologija / Pucnjava u sjedištu YouTubea: Žena ranila troje i oduzela si život

Pucnjava u sjedištu YouTubea: Žena ranila troje i oduzela si život

Žena je u utorak otvorila vatru u sjedištu YouTubea u San Brunu u blizini San Francisca, nakon čega su zaposlenici tvrtke pobjegli na ulicu, a najmanje tri žrtve završile u lokalnim bolnicama, da bi si na kraju oduzela život, izvijestila je policija.

Žena koja je pucala, koju su američki mediji identificirali kao 38-godišnju Nasim Aghdam, oduzela si je život.

Američki mediji navode kako se radi o njihovoj državljanki iranskog podrijetla. Ranije je Aghdam u snimci na YouTubeu tvrdila kako YouTube “diskriminira i filtrira” njen sadržaj. Žalila se protiv novih pravila YouTubea tvrdeći da je “cenzuriraju i ne plaćaju joj za sadržaj”.

“Pronašli smo žrtvu s ranom za koju vjerujemo da si je sama nanijela. Žena je”, rekao je šef policije u San Brunu Ed Barberini na konferenciji za novinare, opisujući osobu za koju policija vjeruje da je pucala u sjedištu Youtubea.

Jedna od žrtava, 36-godišnji muškarac, u kritičnom je stanju u Općoj bolnici u San Franciscu, jedna 32-godišnjakinja također je u teškom stanju, dok je 27-godišnja žena stabilno. Vlasti nisu objavile imena žrtava.

Voditelj proizvodnje u YouTubeu Todd Sherman opisao je na twitteru da je čuo ljude kako trče, prvo pomislivši da se radi o potresu, no potom mu je rečeno da jedna osoba ima pištolj.

“Nakon toga svaka osoba koju sam vidio bila je za mene potencijalni strijelac. Netko je rekao da je osoba pucala iza stražnjih vrata i potom upucala sebe”, rekao je Sherman na twitteru.

“Pogledao sam dolje i vidio krv na podu i stepenicama, zatim smo krenuli van iz zgrade”, rekao je Sherman.

Snimke lokalne televizije pokazale su kako djelatnici YouTubea izlaze iz zgrade s podignutim rukama.

Google je u priopćenju ustvrdio da djeluje koordinirano s lokalnim vlastima.

Prošlog mjeseca YouTube je najavio da će zabraniti sadržaje koji promiču prodaju oružja, kao i videozapise koji poučavaju kako napraviti oružje.

novo.hr

foto: YouTube