Ostale vijesti

Home / Ostale vijesti / /VIDEO/ I dalje rastu vodostaji, najkritičnije na području Karlovca

/VIDEO/ I dalje rastu vodostaji, najkritičnije na području Karlovca

Rastu vodostaji rijeka. Zbog poplava, mnogi koji žive uz rijeke noćas nisu spavali. Branili su svoje kuće od prodora vode. Najkritičnije je na području Karlovca i Hrvatske Kostajnice.

Zbog izlijevanja Une – na području Hrvatske Kostajnice proglašene su izvanredne mjere obrane od poplave, izvještava Hrt. Jutros u 6 sati vodostaj je bio 453 centimetra. Poplavljena je cesta u Kuljanima, gdje je više desetaka stanovnika odsječeno. Voda je već prodrla u nekoliko kuća.

U karlovačkim naseljima Logorište i Mala Švarča izlile su se Mrežnica i Korana. Djelatnici Hrvatskih voda i stotinjak pripadnika HV-a cijeli su dan postavljali box-barijere i zečje nasipe kako bi obranili kuće. Sinoć je to područje obišao i premijer Andrej Plenković. Poručio je da je dokumentacija za strateški projekt sustava stalne obrane od poplava spremna i da je u stalnom kontaktu s gradonačelnikom i županom.

Vodostaj Kupe na sisačkom području također je u porastu. Vrhunac vodenog vala očekuje se za 24 sata. U vikend – naselju Žažina stanje je za sada pod kontrolom. Voda je ušla u dvorišta, ali ne prijeti kućama. Slična situacija je i u Starom Brodu.

novo.hr

foto: scr.twitter