novogradnja

Home / novogradnja/Poslovne vijesti / Riječanin Saša Matijaš ulaže 3 milijuna eura u tvornicu tekstila

Riječanin Saša Matijaš ulaže 3 milijuna eura u tvornicu tekstila

Tvrtka Lay-Z, članica Textum grupacije, u Viškovu kreće u izgradnju nove tvornice, a prema riječima direktora i vlasnika Saše Matijaša, investicija je teška ukupno tri milijuna eura.

U novoj tvornici, koja će se graditi u Radnoj zoni u Mavrima, odmah uz postojeći pogon i trgovinu, proizvodit će se tekstilni proizvodi, asortiman s kojim je Lay-Z već niz godina prisutan na globalnom tržištu, piše Novi list.

No, kako napominje Matijaš, dodatni poticaj novim ulaganjima svakako je najnoviji ugovor sklopljen s jednom svjetski poznatom kompanijom za koju će njihov brend Lay-Z proizvoditi jedini u Europi, i to ovdje u Hrvatskoj, u blizini Rijeke, u Viškovu.

Ime kompanije, kaže Matijaš, zasad ne može otkriti, kao što je uostalom slučaj i kod ugovornih odnosa s brojnim drugim njihovim kupcima, među kojima su poznate svjetske marke, ali i domaći proizvođači.

S obzirom na to da je tekstilna industrija nešto iz čega u Hrvatskoj svi bježe, vijest da netko iz ove branše gradi tvornicu, i to ne za lohn poslove, već za gotov proizvod, vrijedna je pažnje.

“U novoj tvornici, čije otvorenje planiramo u 2019. godini, odnosno nadamo se da će do tada sve biti gotovo, proizvodit ćemo gotove tekstilne proizvode, jastuke, vreće, dekor, sav tekstil potreban za kućanstvo, vrtni namještaj, plus nove proizvode za koje smo sklopili ugovore. Većina asortimana predviđena je, kao i do sada, za izvoz. Planiramo zaposliti oko 60 do 70 ljudi kroz tri do četiri godine. Projekt je gotov, zgrada neće izgledati kao uobičajena tvornica, riječ je o dizajnerskom uratku koji potpisuje riječki arhitektonski ured ZDL Arhitekti. U sklopu tvornice, uz proizvodni pogon, bit će i show room te dizajn studio. Želimo da naši kupci, kada dođu, ovdje rade selfije, da se dive prostoru i dobro u njemu osjećaju”, kaže Matijaš.

novo.hr

foto: Textum