Poslovne vijesti

Home / Poslovne vijesti/tehnologija / Rovinj od 8. do 11. listopada domaćin jednog od najvećih telekom skupova

Rovinj od 8. do 11. listopada domaćin jednog od najvećih telekom skupova

Rovinj će od 8. do 11. listopada biti domaćin predstavnicima više stotina svjetskih mobilnih operatora i IT tvrtki, koji će u organizaciji domaće IT tvrtke Infobip sudjelovati na međunarodnoj telekomunikacijskoj konferenciji GSMA WAS#8, najavili su u četvrtak iz Infobipa.

Riječ je o jednom od najvećih telekom skupova u Hrvatskoj na kojem se očekuje više od 1300 sudionika iz svih krajeva svijeta, uglavnom direktora i menadžera za veleprodaju, roaming i interkonektivnost, ističe se u priopćenju.

Sve će se održavati u prostorima stare tvornice duhana u Rovinju, gdje je postavljeno i 50-ak izložbenih štandova i zatvorenih punktova za sastanke. Osim izložbenog dijela, poslovnih sastanaka te konferencijskog programa, bit će tu i tematskih poslovnih zabava, koje će tvrtke-sudionici u vlastitoj režiji održavati širom Istre“, najavljuju iz Infobipa, dodajući da će se tom prigodom promovirati i autohtoni istarski proizvodi u suradnji sa županijskom Turističkom zajednicom i razvojnom agencijom Istre AZRRI.

Skup se organizira u suradnji s GSMA, krovnom svjetskom udrugom telekom operatera, koja je Infobipu dodijelila organizaciju i domaćinstvo pred više od godinu dana.

“S velikim zadovoljstvom dočekujemo predstavnike nekoliko stotina tvrtki, mobilnih operatora i pružatelja srodnih usluga u Rovinju”, poručuje suosnivač i direktor Infobipa Silvio Kutić, napominjući da ta tvrtka s uredima u 60-ak zemalja danas djeluje globalno.

Direktor za članstva u GSMA Gregory Geodjenian ističe da je Infobip član GSMA već deset godina, a okupljanje u Rovinju će u Hrvatsku dovesti vodeće stručnjake iz područja telekomunikacija.

GSMA WAS#8 je dio serije poslovnih skupova radne grupe WAS (Wholesale Agreements and Solutions), koji se održavaju dvaput godišnje. Neka od ranijih izdanja bila su u Dubaiju, Dublinu, Macau, Marakešu i drugim globalnim destinacijama, pri čemu je dodjela domaćinstva uvijek dugotrajan proces, u kojem tvrtka-partner i sama destinacija dokazuju kapacitet za organizaciju svih aspekata skupa, napominje se u priopćenju.

K.A./hina

foto: novo.hr