Poslovne vijesti

Home / Poslovne vijesti/turizam / Rovinj ostvario dva milijuna noćenja šest dana prije u odnosu prema prošloj godini

Rovinj ostvario dva milijuna noćenja šest dana prije u odnosu prema prošloj godini

Grad Rovinj ostvario je u srijedu dva milijuna noćenja, što je čak šest dana prije u usporedbi s prošlom godinom, potvrđeno je iz Turističke zajednice Rovinja.

Po podatcima rovinjske Turističke zajednice, od početka godine do 25. srpnja Rovinj je ostvario 2.028.961 noćenje zahvaljujući broju dolazaka gostiju od 375.427, što je 10 posto više nego u istom razdoblju lani.

U dosadašnjem dijelu godine u Rovinju su među stranim gostima najbrojniji bili Nijemci, s udjelom od 29 posto i porastom od šest posto u odnosu prema prošloj godini, a slijede gosti iz Austrije (udio od 16 posto i porast za 10 posto) i Italije (udio od sedam posto, ali i pad u odnosu prema prošloj godini od dva posto). Domaći gosti imali su udio od šest posto, što je u odnosu prema prošloj godini porast od 27 posto.

Najviše je noćenja ostvareno u kampovima (udio od 46 posto), zatim u hotelima (udio od 21 posto), u privatnom smještaju (udio od 19 posto) i turističkim naseljima (udio od devet posto).

Iz rovinjske Turističke zajednice ističu da je od 1. do 25. srpnja u Rovinju ostvareno 823.454 noćenja, što je četiri posto više u odnosu prema prošloj godini.

Trenutačno u Rovinju boravi nešto više od 38 tisuća gostiju, oko šest posto više nego lani.

T.R./H

foto: D.B.