Poslovne vijesti

Home / Poslovne vijesti / Sin ministra pravosuđa s 25 godina postao predsjednik Nadzornog odbora

Sin ministra pravosuđa s 25 godina postao predsjednik Nadzornog odbora

Dino Bošnjaković, 25-godišnji sin ministra pravosuđa Dražena Bošnjakovića (HDZ), od studenog prošle godine predsjednik je Nadzornog odbora komunalne tvrtke Ivakop iz Ivanić Grada. Bošnjaković mlađi imenovan je predsjednikom Nadzornog odbora Ivakopa na sjednici 9. studenog 2017., a odluku o svojem imenovanju sam je i potpisao, piše index.hr

Ministar Bošnjaković je inače iz Ivanić Grada, u kojem je na vlasti HDZ predvođen gradonačelnikom Javorom Bojanom Lešom, bivšim rukometnim trenerom koji se prije dva mandata odlučio angažirati u lokalnoj politici.

Iz Ivakopa su za Index odgovorili da “ ne postoje konkretne specifikacije o kvalifikacijama potrebnim za predsjednika Nadzornog odbora niti je obveza propisivanja istih regulirana odredbama bilo kojeg propisa u RH”. Što se tiče školske spreme Dine Bošnjakovića, u Ivakopu kažu da je on “prema informacijama kojima raspolažu sveučilišni prvostupnik međunarodnih odnosa i diplomacije Sveučilišta Libertas i suradnik na pripremi i provedbi projekata financiranih iz EU”.

Dino Bošnjaković je inače rođen 1992. godine i predsjednik je Mladeži HDZ-a u Ivaniću i član predsjedništva Mladeži HDZ-a Zagrebačke županije. Kaže da je za predsjednika Nadzornog odbora Ivakopa “predložen od gradonačelnika Ivanić Grada, pitali su me jesam li zainteresiran za tu funkciju i rekao sam da jesam, i to je u principu to, nema tu nikakve druge priče sa strane”. Pojasnio je da je njegovo članstvo u stranci ipak imalo određenu ulogu u tome što je predložen za predsjednika NO-a.
Kao predsjednik NO Ivakopa on ima dužnost sazivati sjednice, predlagati točke dnevnog reda, sudjelovati u raspravi i slično, pojasnio je Bošnjaković svoje dužnosti, te nadzirati rashode i prihode, kao i izglasati plan nabave, što su za ovu godinu učinili. Bošnjaković je završio i tečaj na učilištu EU projekti, koji vodi stručnjakinja Ariana Vela, te je tako dobio certifikat “suradnik na pripremi i provedbi projekata financiranih iz EU”, ali još ne radi na takvim projektima nego je “trenutačno u procesu pronalaženja posla u toj sferi”. Istaknuo je da njegov angažman u NO Ivakopa “nije posao”, te da se honorar plaća po održanoj sjednici.
Dosadašnje iskustvo: organizirao Bučijadu, programski direktor Festivala Igračaka

Dino Bošnjaković je još naglasio da njegov otac “nije ništa znao oko toga, već sam mu ja samo javio kad je sve već bilo gotovo, kad sam ja sam potvrdio da bih išao u tu priču s Nadzornim odborom”, a on me je “upozorio da bi moglo doći do ovoga što vi sada radite”. Dodao je da “tu nema nikakve pretjerane senzacije”, te da će za svoje predsjedničko mjesto u Nadzornom odboru “u pet godina mandata dobiti manje od pet tisuća kuna, što je manje od prosječne plaće”.

“Da ne ispadne kako je to isključivo preko HDZ-a… Ja se bavim i organiziranjem Festivala igračaka u Ivaniću, tamo sam programski direktor. Također, već duže vrijeme sudjelujem u radu Turističke zajednice u Ivaniću, imamo Bučijadu u Ivaniću i organiziram kvizove u Ivaniću…Pa, više je išlo preko te priče, tu sam imao doticaj s gradonačelnikom i gradskim vijećem. Član HDZ-a jesam i to je sigurno doprinijelo, ali se bavim i ovim. To možete nadodati svemu”, zaključio je Dino Bošnjaković svoj razgovor s Indexom.

Pa vi sada dragi čitatelji zaključite je li to dovoljno iskustvo za predsjednika Nadzornog odbora nekog komunalnog poduzeća.
novo.hr
foto: scr.arhivaN1