Ostale vijesti

Home / Ostale vijesti/sport / Španjolac Sito Alonso novi je trener košarkaša Cedevite

Španjolac Sito Alonso novi je trener košarkaša Cedevite

Novi trener Cedevite je španjolski stručnjak Alfonso Alonso Blasco, poznatiji kao Sito Alonso. Alonso je rođen 4. prosinca 1975. godine, a prvu poziciju glavnog trenera preuzeo je 2008. godine u Joventutu, u kojem je prije toga bio pomoćni trener.

Taj klub vodio je do ožujka 2010. godine, s tim da je u sezoni 2008.-2009. s Joventutom nastupio i u Euroligi. Od 2011. do 2014. godine bio je trener kluba Lagun Aro iz San Sebastiana (danas se zove Delteco GBC). 2014. je iz San Sebastiana otišao u Bilbao Basket, gdje je bio do srpnja 2016., a onda je prešao u Baskoniju.

S Baskonijom je u sezoni 2016.-2017. u Euroligi došao do četvrtfinala, a u domaćoj Endesa ligi do polufinala. Nakon toga je potpisao za Barcelonu, s kojom je počeo sezonu 2017./2018., no otpušten je 5. siječnja 2018.

“Iznimno smo sretni što smo postigli dogovor sa Sitom Alonsom koji je potpisao trogodišnji ugovor (2+1). Ovo je prvi puta da nam prvi trener ne dolazi iz regije i ovog govornog područja pa je to novost za KK Cedevitu. Sito Alonso je stručnjak koji je uspješno vodio sjajne momčadi, odlične igrače i sigurni smo da će pomoći i nama u ostvarivanju naših ambicija. Dobro je upoznat sa našom organizacijom a više o njegovom potpisu i daljnjim koracima ćemo slijedeći tjedan kada nam trener dolazi u Zagreb i kada ćemo ga predstaviti javnosti”, rekao je Matej Mamić, sportski direktor KK Cedevite.

Alonso je bio i izbornik U-20 reprezentacije Španjolske, s kojom je na U-20 Europskom prvenstvu 2013. godine u Estoniji osvojio brončanu medalju, a 2014. godine na Svjetskom prvenstvu u Španjolskoj je bio pomoćni trener seniorske reprezentacije Španjolske, koja je tada u četvrtfinalu ispala od Francuske.

novo.hr

foto: epa