Ostale vijesti

Home / Ostale vijesti/sport / Španjolci i Šveđani finalu Europskog rukometnog prvenstva

Španjolci i Šveđani finalu Europskog rukometnog prvenstva

Šveđani su drugi finalist EP-a u rukometu u Hrvatskoj i u finalu u nedjelju u 20.30 sati igrat će protiv Španjolske koja je danas ranije iznenadila favorita Francusku. Jučer su Šveđani pobijedili Dansku 35:34.

Šveđani su protiv susjeda slavili nakon produžetaka, propustivši prethodno u 60 minuta slaviti iako su i tada imali pobjedu na dlanu. U produžecima su bili taman toliko bolji da dođu u  posljednjih pola minuta s dva gola više, pa Danci više nisu mogli napraviti čudo koje su napravili u regularnom dijelu susreta.

Švedska je vodila cijelu utakmicu, a Danci su se pred kraj osnovnih 60 minuta bili opasno približili. No samo dvije minute prije kraja na semaforu je bilo 28:25 za Švedsku i činilo se da je susret riješen. Ali u sjajnoj završnici Danci su uspjeli izjednačiti, a za posljednji napad prije sirene imali su samo osam sekundi. Uspjeli su prenijeti loptu do desnog krila i realizirati napad za produžetke.

Španjolci iznnadili Francuze

Španjolska je u polufinalu Europskog prvenstva u Zagrebu pobijedila Francusku 27:23 i priredila iznenađenje protiv po mnogima najbolje reprezentacije svijeta.

Španjolsci su se hrabro držali, nisu se prepali Francuza, imali su raspoloženog vratara Arpada Šterbika i veći dio susreta “gazili” su Francuze. Ovi su se u samoj završnici donekle primakli, ali ni u jednom trenutku nisu ugrozili pobjedu sjajnih Španjolaca.

novo.hr

foto: FaH