Ostale vijesti

Home / Ostale vijesti/sport / Ipak ništa od iznenađenja; Španjolci slavili u Osijeku s 3-2

Ipak ništa od iznenađenja; Španjolci slavili u Osijeku s 3-2

U Osijeku je odigran peti, odlučujući meč za plasman u četvrtfinale Svjetske skupine Davis Cupa. Nažalost, Nikola Mektić izgubio je od Pabla Carrena Buste 3:0. Španjolci slave pobjedu 3:2.

Španjolci su uspjeli izjednačiti na 2:2. Roberto Bautista Agut je pobijedio Franka Škugora 3:1, pa je odluka o pobjedniku ovog susreta pala u petom meču.

Hrvatski izbornik Željko Krajan je odlučio promijeniti nominaciju za peti set i umjesto Ante Pavića postaviti Nikolu Mektića koji ima bolji pojedinačni renking. Španjolska izbornica Conchita Martinez ostala je pri originalnom izboru, pri čemu joj je vjerojano pomogla i informacija da Feliciana Lopeza muče bolovi u leđima te je odlučujući meč odigrao Pablo Carreno Busta.

Carreno Busta je ipak bio prevelika prepreka za Mektića te je stečenu prednost nakon dva sata i 15 minuta pretvorio u pobjedu (6-7, 1-6, 4-6) koja je donijela veliku radost njemu i suigračima.

Nakon svega treba čestitati našim igračima koji su više nego dostojno zamijenili prve rekete reprezentacije i dobro namučili Španjolce koji su i prije meča bili izraziti favoriti.

Dragan Bacinger

foto: hrt.hr