Poslovne vijesti

Home / Poslovne vijesti/turizam / Svjetski SKAL kongres turističkih menadžera 2020. u Opatiji i Rijeci

Svjetski SKAL kongres turističkih menadžera 2020. u Opatiji i Rijeci

Svjetski SKAL kongres, skup međunarodne organizacije turističkih menadžera, održat će se 2020. godine u Opatiji i Rijeci, odlučeno je na svjetskojm godišnjem kongresu u petak u Keniji, izvijestila je u subotu Turistička zajednica Kvarnera. 

Opatija i Rijeka su pobijedili švicarski Lugano u završnici izbora te će organizirati skup pod nazivom „SKAL Congress in the European capital of culture 2020.“, ističući time Rijeku kao Europsku prijestolnicu kulture te godine, ističe se u priopćenju TZ Kvarnera.
Opatija i Rijeka, odnosno Kvarner te Lugano, s druge strane, u finalu su održale opsežne prezentacije o mogućnostima domaćinstva kongresa kao i o atraktivnosti destinacija.

Na kongresu je sudjelovalo izaslanstvo turističkih predstavnika s Kvarnera, koje je za vrijeme trajanja kongresa održalo niz promotivnih prezentacija, predstavljanja i radionica, uz neizostavni kulturno-zabavni program i posebno snimljen petominutni film o destinaciji, koji je svakako pridonio pobjedi Kvarnera.

U kandidaturi su aktivno sudjelovali članovi SKAL kluba Kvarner predvođeni predsjednicom kluba i predsjednicom Organizacijskog odbora, Irenom Peršić Živadinov, ujedno direktoricom TZ Kvarnera te predstavnici turističkih zajednica Rijeke i Opatije i SKAL International Croatia.

Peršić Živadinov ocijenila je kako je ova pobjeda dokaz da se jedino zajedničkim snagama mogu postići veliki rezultati.

Rijeka 2020. domaćin i europske prijestolnice kulture i SKAL kongresa

„Neizmjerno sam ponosna i čestitam cijeloj ekipi na uspješno odrađenom poslu kao i svima koji su vjerovali u nas i podržali nas. Vjerujem da ćemo statusom domaćina svjetskog SKAL kongresa i istovremenim statusom Rijeke kao Europske prijestolnice kulture u 2020. godini napraviti velike stvari za turizam Kvarnera“, ocijenila je.

Peršić Živadinov ističe kako događaji ovakvih profila imaju nemjerljiv značaj za turizam Kvarnera i Hrvatske.

„Ova pobjeda samo je početak i velika je obveza. Pred nama je veliki posao na pripremi kongresa kako bi prezentirali Kvarner, a posebno gradove domaćine Rijeku i Opatiji u najboljem svjetlu“, rekla je.

 K.A./hina

foto: novo.hr