Poslovne vijesti

Home / Poslovne vijesti/turizam / Talijani gase tvornicu mobilnih kućica u Labinu

Talijani gase tvornicu mobilnih kućica u Labinu

Nakon pet godina uspješnog poslovanja i proizvodnje mobilnih kućica kojima su bili opskrbljeni kampovi najpoznatijih i najvećih turističkih kompanija u Hrvatskoj, sve je veća vjerojatnost da se gasi tvornica u Labinu pod nazivom CR Abitare, tvrde iz Sindikata Istre, Kvarnera i Dalmacije.

Od talijanskih vlasnika ove tvrtke Glas Istre nije dobio komentar ni potvrdu da se tvornica gasi, iako su poslana pitanja da objasne što se događa, ali niz okolnosti upućuje da će to tako biti. Naime, iz nepoznatih razloga, bez ikakve najave i objašnjenja, hala na Dubrovi počela se prazniti i materijal se svakodnevno odvozi u Italiju.

Nakon što je nešto više od deset godina djelovala proizvodnja mobilnih kućica, najprije pod imenom Eurohouse pa Shelbox, koja se ugasila u siječnju 2013., u istom prostoru, s gotovo istim radnicima, koncem 2013. započela je proizvodnja mobilnih kućica CR Abitare.

 Zbog stabilnog poslovanja, sklapanja Kolektivnog ugovora u svibnju prošle godine, solidnih plaća koje su ove godine porasle za pet posto, očekivalo se da će i ove godine uobičajeni početak proizvodnje biti početkom listopada nakon što radnici iskoriste godišnje odmore i sate iz preraspodjele. 

novo.hr

foto: cb abitare