auto-moto

Home / auto-moto/Poslovne vijesti / Tesla predstavila kamion na električni pogon i sportski automobil

Tesla predstavila kamion na električni pogon i sportski automobil

Tehnološka tvrtka Tesla i vlasnik Elon Musk pripremili su spektakl predstavivši novi kamion na električni pogon “Tesla Semi”, koji bi trebao uvesti revoluciju u transportni promet.

Megachargeri će se napajati solarnim panelima, stoga se punjenje Teslinih kamiona neće oslanjati na energetski sustav. Musk kaže da će mreža Megachargera biti toliko razgranata, da će se kamioni moći puniti kada se roba utovaruje ili istovaruje. Na prezentaciji je rekao da domet također nije problem, budući da vozači kamiona moraju ionako uzimati odmor od vožnje, stoga će im pola sata za punjenje kamiona dobro doći.

Istovremeno je predstavljen i sportski automobil “Roadster” – vrijedan 200 tisuća dolara za koji kažu da će biti najbrži serijski proizveden automobil u povijesti.

Od 0 do 100 kilometara na sat stići će za impresivnih 1,99 sekundi. maksimalna brzina bit će mu veća od 400 kilometara na sat, a na jednom punjenju baterije moći će prijeći oko 1000 kilometara, i to će biti novi rekord za električna vozila.

novo.hr

foto: scr.yt

 

 

Tagovi: ,