Poslovne vijesti

Home / Poslovne vijesti/turizam / The Garden Resort zbog buke nakon šest godina odlazi iz Tisnog

The Garden Resort zbog buke nakon šest godina odlazi iz Tisnog

Nakon šest godina, The Garden Resort sljedeće godine odlazi iz Tisnog. Početkom ovoga tjedna Općinsko vijeće Tisno glasovalo je za ponovno izdavanje dozvole rada Vortex beach baru, koja je bila ukinuta prošle godine zbog ilegalnog rada odmah uz njihovu lokaciju.

Kako dozvola omogućava Vortexu da i u vremenu između 7 i 12 sati ujutro od 15. lipnja do 1. rujna pušta iznimno glasnu glazbu, gostima festivala onemogućava se jutarnji odmor. Zbog toga svake godine pristižu brojne pritužbe nezadovoljnih gostiju The Garden Resorta i inozemnih partnera, a upravo zbog obaveze prema gostima The Garden je bio primoran odlučiti se na ovakav potez.

Domaćin lokacije The Garden Resort, Nick Colgan, potvrdio je kako uz potporu međunarodnih organizatora događaja započinju razgovore o novoj lokaciji za 2019. te ističe kako već imaju nekoliko novih lokacija na umu.

Iz The Garden tima očekuju do 20 000 posjetitelja iz više od 40 zemalja svijeta koji troše oko 100 eura po danu i ostaju minimalno 7 dana, a ovogodišnji budžet vanjskih promotora je otprilike 1,5 milijuna eura samo za programski dio.

“Odluka Općinskog vijeća u Tisnom, koja dozvoljava Vortexu da radi odmah uz nas i tijekom naših događaja u vremenu od 07:00 – 12:00 s glasnom glazbom, sprječava The Garden da omogući prigodno okruženje u kojem naši gosti mogu spavati, tako da se oni u budućnosti neće vraćati. Nudimo mali postotak kreveta za festivalske goste, a većina ih odsjeda u Tisnom, Jezerima, Betini i Murteru. Šokirani smo odlukom Vijeća i osjećamo da gledaju kratkovidno na stvari. Čini mi se nevjerojatnim da mali partikularni interesi zaustavljaju projekt koji tijekom osam tjedana u Tisno dovede preko 20 000 inozemnih gostiju. Odluka za napuštanje Tisnog nije bila laka, ali bi ostanak u ovakvom okruženju trajno ugrozio projekt u koji smo zajedno s našim inozemnim partnerima uložili iznimno puno energije i financijskih sredstava. Neprimjereno glasna glazba lokalnog bara ne dopušta ljudima odmor u jutarnjim satima te gosti više ne žele odsjedati na lokaciji”, kazao je Nick Colgan iz Garden Resorta.

Promoteri iz cijelog Ujedinjenog Kraljevstva i Nizozemske su se također oglasili o ovom slučaju. Naglašavaju kako je ‘Vortex ozbiljna prijetnja i konstantna smetnja’, te kako uporno dobivaju prigovore od posjetitelja vezane za buku u jutarnjim satima kada svi pokušavaju spavati i odmoriti se.

“Svi se žalimo svake godine po malo, ali ove godine je bilo gore nego ikada. Vidio sam događaje kako odlaze i prije, i bilo bi razorno gledati da nakon ovakvih napora
SunceBeat koji dovodi 2500 turista u Tisno, zbog jednog kafića ode iz Tisnog. Više od svega bi volio razgovarati s nekim nadležnim osobno da objasnim koliki nam problem ovo svima stvara”, rekao je Alex Lowes iz SunceBeata.

D.B./H

foto: gardenresort