Poslovne vijesti

Home / Poslovne vijesti/tehnologija / Tvrtka IN2 informatizira zdravstvene ustanove u Saudijskoj Arabiji

Tvrtka IN2 informatizira zdravstvene ustanove u Saudijskoj Arabiji

Zagrebačka informatička tvrtka IN2 informatizirat će zdravstvene ustanove u Saudijskoj Arabiji temeljem potpisanog ugovora o isporuci, implementaciji i održavanju zdravstvenog informacijskog sustava u ustanovama za njegu pacijenata u toj zemlji, izvijestili su u ponedjeljak iz te tvrtke, ne navevši vrijednost tog posla.

Napominjući kako to za njih znači nastavak širenja na međunarodna tržišta, posebice sa proizvodima informacijskih sustava za zdravstvo, iz IN2 ističu i da taj proizvod sve snažnije izvoze.

“U Hrvatskoj i svijetu već smo u više od 40 zdravstvenih ustanova uveli moderne informacijske sustave, a u Saudijskoj Arabiji uvodimo zdravstveni informacijski sustav ‘Green Cube’ prilagođen potrebama ustanova za dugotrajno liječenje i njegu te pružanje kućne njege na području cijele Saudijske Arabije”, otkrivaju iz IN2.

Nakon prve faze koja pokriva Rijad, gdje se očekuje implementacija u dvije ustanove do kraja ove godine, predviđeno je širenje mreže na pet drugih gradova u Saudijskoj Arabiji i zemljama članicama Vijeća za suradnju u Zaljevu (GCC).

Na tom projektu IN2, kako naglašavaju, surađuje sa španjolskom tvrtkom “Tich Consulting Torrevieja”, a odabrao ih je saudijski investitor Hosna Medical Care Company. U donošenju odluke o odabiru dobavljača informacijskog sustava sudjelovao je i belgijski Acalis, tvrtka koja djeluje u području zdravstva na globalnoj razini, a na područje Saudijske Arabije dovodi nove i suvremene usluge zdravstvene njege. 

“To je prvi projekt Sektora zdravstva IN2 u zemljama članicama Zaljevskog vijeća za suradnju, a dolazi nakon uspješnog ulaska na tržišta Azerbajdžana i Vijetnama”, poručuju iz te tvrtke.

IN2 grupa sa 70-ak stručnjaka razvija softverske proizvode za bolnice, laboratorije, zdravstvena osiguranja i druge zdravstvene institucije, a softvere za zdravstvo isporučuje po načelu ‘ključ u ruke’, izvodeći sve od početne evaluacije stanja, instalacije programskog paketa, prilagodbi, treninga korisnika, podrške i održavanja sustava tijekom cijelog njegova životnog vijeka, do savjetovanja o unapređenju poslovnih procesa.

K.N.

foto: IN2/FB