novogradnja

Home / novogradnja/Poslovne vijesti / U Intersparov hipermarket na riječkoj Rujevici uložena 23 milijuna eura

U Intersparov hipermarket na riječkoj Rujevici uložena 23 milijuna eura

Intersparov hipermarket u riječkom naselju Rujevica, sa 4.000 četvornih metara prodajnog prostora u koji su uložena 23 milijuna eura, u četvrtak će otvoriti svoja vrata kupcima, najavili su iz Interspara.

Iz Interspara naglašavaju da je riječ o najvećoj Sparovoj investiciji u Hrvatskoj, na parceli ukupne površine 16.066 četvornih metara.

Arhitektonsko rješenje izradio je riječki arhitekt Idis Turato, a projekt je u osam mjeseci realizirao SPAR-ov graditeljski tim u suradnji s lokalnim izvođačima, predvođenima tvrtkom GP Krk.

Interspar Rujevica zapošljavat će 120 djelatnika, a kupcima će nuditi više od 30.000 proizvoda, od kojih više od 70 posto domaćih, među kojima će biti i proizvodi lokalnih proizvođača.

Ispod hipermarketa izgrađena je podzemna garaža s 222 parkirna mjesta i 5 punionica za električne automobile, dok je na vanjskom parkiralištu još 40 parkirnih mjesta.  U sklopu zgrade nalazi se i restoran s terasom i pogledom na more.

Iz Interspara ističu da je investicija na Rujevici, osim izgradnje prodajnog  objekta, uključila i izgradnju pristupnih prometnica i kružnog toka, petog po veličini u Hrvatskoj. Time je osiguran lak i siguran dolazak do Rujevice te je unaprijeđena infrastruktura tog rastućeg naselja, naglašavaju.

K.A.

foto: Interspar.arhiva