Ostale vijesti

Home / Ostale vijesti / U Općini Konavle pojavile se lažne uplatnice na automobilima

U Općini Konavle pojavile se lažne uplatnice na automobilima

Konavljani su se digli na noge nakon vijesti da je na parkiralištu jednoga trgovačkog centra na Grudi pronađena lažna kazna za parkiranje s uplatnicom na nepostojeći IBAN, isto tako imaginarne tvrtke.

Uplatnica na iznos od 325 kuna adresirana je na primatelja JPPK d.d. – Javne površine i parkinzi Konavle, a naveden je i broj mobitela, te vrijeme u kojem se osobno može obaviti uplata globe. Iz Općine Konavle promptno su reagirali na dojavu o fingiranoj uplatnici i putem weba upozorili sumještane da ne nasjedaju na očitu prijevaru:

– Uplatnice su naslovljene na nepostojeće društvo Javne površine i parkinzi. Moguće je da su se osim na Grudi, lažne kazne za parkiranje s uplatnicama pojavile i na drugim lokacijama u općini. Stoga upozoravamo građane da ni u kojem slučaju ne plaćaju uplatnicu, već je odnesu na policiju – poručili su iz općinskog vodstva za Slobodnu Dalmaciju.– Policija je nakon saznanja o pojavi lažnih uplatnica na području Općine Konavle, došla u posjed jedne takve uplatnice. Navodno je to i jedina takve vrste, te je policija utvrdila da se radi o šali između dvoje poznanika – izvijestila je glasnogovornica policije Davorka Bečić.

Na upit hoće li biti sankcija za ‘šaljivdžije’ koje su svojom internom forom uznemirili blizu 9 tisuća stanovnika Konavala, odgovorili su negativno:

S obzirom na to da nije nastupila nikakva šteta, neće biti ni sankcija. Osoba za koju je utvrđeno da je ispisala uplatnicu je upozorena da to više ne radi – objasnili su iz policije.

novo.hr

foto: novo.hr