Poslovne vijesti

Home / Poslovne vijesti/turizam / U Split ovog vikenda morem i zrakom stiže oko 86 tisuća putnika

U Split ovog vikenda morem i zrakom stiže oko 86 tisuća putnika

U Split i njegovu okolicu uključujući i otoke, ovoga će vikenda doputovati morem i zrakom oko 86 tisuća posjetitelja, doznaje se u splitskoj Zrakoplovnoj i Trajektnoj luci.

 U zračnu luku Split-Kaštela tako će danas i sutra sletjeti i poletjeti 165 zrakoplova sa 41 tisućom putnika. Ta zračna luka kao svoje najznačajnije novo tržište ističe izravne  letove prema Latviji i Rigi.
 “U ljetnom redu letenja i ove godine imamo više od sto destinacija u 25 država svijeta sa kojima smo direktno povezani. Povećanja smo zabilježili i u dosadašnjim letovima. U prvih pet mjeseci ove godine čak je 90 posto putnika realizirano u međunarodnom prometu, dok je domaći udio putnika tek 10 posto”, izjavio je Mate Melvan, voditelja Službe prihvata i otpreme u splitskoj zračnoj luci.
 U Trajektnoj luci Split očekuju od petka do nedjelje oko 45 tisuća putnika koji će putovati  trajektnim ili katamaranskim linijama te oko devet tisuća vozila, dok će na međunarodnoj liniji iz Ancone i za Anconu biti tisuću putnika sa 400 vozila. 
 “Što se tiče mini kruzera od domaćih brodara njih će u prolazu biti oko 80, a u tranzitu i sa stajanjima će prevesti oko 2500 putnika. Ove subote i nedjelje imamo i četiri kruzera u luci sa 5000 putnika”, rekao je Vicko Vrgoč, rukovoditelj Lučkog operativnog centra.
N.H.
foto: fah
Tagovi: ,