auto-moto

Home / auto-moto/Poslovne vijesti / Uber obustavlja dio usluga u Grčkoj zbog strožih propisa

Uber obustavlja dio usluga u Grčkoj zbog strožih propisa

Tvrtka za prijevozničke usluge Uber u četvrtak je najavila obustavu dijela usluga u Grčkoj zbog usvajanja novih strožih propisa u tome sektoru.

Tvrtka sa sjedištem u San Franciscu objavila je da će od 10. travnja obustaviti usluge prijevoza koje pružaju privatni vozači.

“Nedavno su izglasani novi lokalni propisi s odredbama koje utječu na sektor usluga prijevoza”, objavio je Uber na blogu.

“Moramo procijeniti hoćemo li poslovati u okviru ovih novih propisa i kako, pa ćemo od idućeg utorka obustaviti pružanje usluga putem UberX-a u Ateni a dok ne pronađemo odgovarajuće rješenje”.

Grčki parlament usvojio je u ožujku nove propise prema kojima kmopanija mora imenovati lokalnog upravitelja i registrirati svoje vozače i njihova vozila kod ministarstva prometa, uz zaprijećene stroge novčane kazne u slučaju nepoštivanja tih zahtjeva.

Uber je u Grčkoj počeo s radom krajem 2014. godine i do danas su poslovali preko UberX-a s privatnim vozačima, te UberTAXI-ja s profesionalnim taksistima.

Takve usluge prijevoza potaknule su val prosvjeda diljem Europe, uključujući i Hrvatsku, uz različite razine otpora gradskih vlasti širom svijeta. Od većih gradova nedavno su prosvjedi bili organizirani u Ateni, Bruxellesu i Madridu, napominje AFP.

N.H./H

foto: fah

Tagovi: