auto-moto

Home / auto-moto/Poslovne vijesti / Uber priprema za sve vozače u Europi široki paket osiguranja

Uber priprema za sve vozače u Europi široki paket osiguranja

Američka tehnološka tvrtka Uber objavila je u srijedu da će svim vozačima u Europi, uključujući Hrvatsku, ponuditi široki paket osiguranja od nezgoda u vrijeme vožnje, a spremni su pokrivati i događaje koji izvan radnog vremena utječu na njihovu sposobnost zarade.

Iz Ubera su danas izvijestili da će u suradnji s francuskim osiguravateljem AXA-om svim vozačima-partnerima u Europi ponuditi pokrivanje troškova odnosno izgubljenih prihoda povezanih s nezgodama ili ozljedama tijekom vožnje.

Paket će također obuhvatiti “zaštitu u slučaju velikih životnih događaja koji se dogode izvan vožnje, poput ozbiljne bolesti i ozljede, te rodnog dopusta i obavljanja porotničke dužnosti”.

Prema priopćenju objavljenom na Uberovoj internetskoj stranici, pravo na osiguranje u slučaju ozljeda, bolesti, trajne invalidnosti, hospitalizacije i smrtnog slučaja, kao i osiguranje od gubitka prihoda i jednokratnu naknadu za roditeljstvo moći će od 1. lipnja dobiti svi vozači-partneri u 18 europskih zemalja, uključujući Hrvatsku.

Osiguranje bi trebalo pokriti nekih 150 tisuća Uberovih vozača-partnera u Europi a troškove će snositi kompanija, navodi se u priopćenju.

Tehnološka kompanija sa sjedištem u San Franciscu nastoji pokrpati ugled narušen optužbama za seksualno uznemiravanje i za loš tretman vozača s kojima posluju. Negativni publicitet rezultirao je povlačenjem s dužnosti prethodnog šefa Travisa Kalanicka.

Uber kritiziraju zakonodavci, aktivisti za prava radnika i etablirani taksi prijevoznici, tvrdeći da kompanija ugrožava konkurenciju angažmanom samozaposlenih vozača koji ne uživaju ista prava i pogodnosti kao stalni zaposlenici.

Uber je lani ušao u partnerstvo s francuskim osiguravateljem AXA-om kako bi vozačima s kojima posluje u Francuskoj omogućio da budu pokriveni policom osiguranja od prometnih nezgoda.

K.N./H

foto: fah

Tagovi: ,