Ostale vijesti

Home / Ostale vijesti/zdravlje i ljepota / Udruga Roda: Više od 350 žena podijelilo svoja stravična iskustva iz bolnica

Udruga Roda: Više od 350 žena podijelilo svoja stravična iskustva iz bolnica

Udruga RODA – Roditelji za djecu ponovno je pokrenula akciju #Prekinimo šutnju, potaknuti govorom Mostove zastupnoice Ivane Ninčević Lesandrić u Saboru prošlog tjedna. Podsjetimo, Mostovka je tijekom rasprave o opozivu ministra zdravstva Milana Kujundžića ispričala kako je imala spontani pobačaj i proceduri koja je uslijedila u splitskoj bolnici.

RODA je jutros u Ministarstvo zdravstva predala pisma o nehumanim postupanjima prema ženama u hrvatskim bolnicama. U petak popodne ova udruga pozvala je žene da im se jave te napišu svoja iskustva u hrvatskim bolnicama prilikom zahvata vezanih uz pobačaje i trudnoće. Od petka poslijepodne javilo se više od 350 žena sa svojim iskustvima.

Ako odgađate pisanje svoje priče, još uvijek se premišljate, podsjećamo da sve priče pristigle do ponedjeljka u 8 ujutro printamo i nosimo u Ministarstvo.Stoga, požurite!

Objavljuje RODA – Roditelji u akcijiNedjelja, 14. listopada 2018.

“Svaki tjedan primamo priče žena o tome kako im je ‘na živo’ rađena kiretaža, pobačaj, aspiracija, epiziotomija ili im je šivana međica nakon poroda. Dapače, postupci se nad ženama izvode bez ikakvog objašnjenja o tome da taj postupak boli i da imaju opciju anestezije”, stoji u pozivu udruge Roda, koja je još 2014. godine pokrenula akciju #Prekinimo šutnju u sklopu koje su majke dijelile svoja negativna iskustva prilikom porođaja.

novo.hr

foto: pixabay