novogradnja

Home / novogradnja/Poslovne vijesti / Ugovor Đ.Đ. Specijalnih vozila s njemačkom tvrtkom ERR vrijedan 34,5 milijuna kuna

Ugovor Đ.Đ. Specijalnih vozila s njemačkom tvrtkom ERR vrijedan 34,5 milijuna kuna

Đuro Đaković Specijalna vozila, tvrtka iz sastava grupacije Đuro Đaković, sklopila je s njemačkom tvrtkom ERR European Rail Rent ugovor o isporuci teretnih vagona za prijevoz kolutova lima, vrijedan 34,5 milijuna kuna, izvijestila je u četvrtak ta slavonskobrodska tvrtka.

Vagoni će biti proizvedeni i isporučeni tijekom trećeg tromjesečja ove godine, a riječ je o 4-osovinskim zatvorenim vagonima tipa Shimmns TTU, namijenjenih za prijevoz kolutova lima, koji se primarno koriste u automobilskoj industriji.

Kako se pojašnjava u priopćenju, kolutovi lima se postavljaju u kolijevke opremljene posebno dizajniranim mehanizmom za učvršćenje, a od svih meteoroloških utjecaja te utjecaja okoline zaštićeni su pomičnim ceradnim sustavom.

Tim je sustavom omogućen utovar i istovar korištenjem dizalice s hvataljkama, magnetom ili C-kukom, ali i bočni pristup za utovar korištenjem viličara.

Tvrtka Đuro Đaković Specijalna vozila u prethodnih je deset godina razvila, proizvela i isporučila veću količinu različitih tipova teretnih vagona za zahtjevno njemačko tržište te u tom smislu ovaj ugovor predstavlja nastavak i rezultat višegodišnjih aktivnosti u razvoju novih proizvoda, ali i razvoju odnosa s kupcima, poručuju iz kompanije.

ERR European Rail Rent je tvrtka s višegodišnjim iskustvom u iznajmljivanju, upravljanju, izgradnji, rekonstrukciji i financiranju teretnih vagona, stoji na internetskoj stranici te njemačke kompanije.

T.R./h

foto: FaH