Ostale vijesti

Home / Ostale vijesti/zdravlje i ljepota / Ukoliko ste pretjerano ljubomorni, naučite se kontrolirati

Ukoliko ste pretjerano ljubomorni, naučite se kontrolirati

Ljubomora je neugodan osjećaj koji se javlja u vezi sumnje da postoji „treća osoba“ koja nas ugrožava u odnosu na voljenu osobu.

U ljubomori anticipiramo gubitak. I ljubimo i morimo se,” pojasnio je psihijatar Igor Girotto.

Umjesto da dozvolite osjećaju da diktira vaš život, kada se pojavi shvatite to kao priliku za rad na sebi i razumijevanje strahova koji bude tu emociju.

Prije svega morate poraditi na samopouzdanju, osvijetliti svoje uspjehe i svoje prednosti. Ako mislite da je sumnja opravdana, a ne produkt vašeg samopouzdanja, provjerite je li partner nevjeran. Ako je tako, znate što trebate napraviti.

Ako vam je jasno da ste ljubomorni bez razloga, pokušajte obuzdati osjećaj ili si ga objasniti. Našalite se na svoj račun. Recite partneru da ste jako ljubomorni i da si ne možete pomoći. Razgovarajte o tome što osjećate i zbog čega. Pokušajte zajednički pronaći rješenje za.

Može li ljubomora kako učiniti vezu kvalitetnijom? Stručnjaci tvrde kako u malim količinama, ljubomora može doprinijeti privrženosti u vezi, jer služi kao podsjetnik na važnost onoga što imamo. No, kada ljubomora postane kronična – nagriza sigurnost i stabilnost veze. Stoga je najbolje svoje osjećaje otvoreno iznijeti, te, ako je potrebno, potražiti stručni savjet, piše Ordinacija.hr.

novo.hr

foto: pixabay

Tagovi: