Poslovne vijesti

Home / Poslovne vijesti/tehnologija / Uprava HT-a o prosvjedu radnika: Imaju iznimno visoka prava i plaće

Uprava HT-a o prosvjedu radnika: Imaju iznimno visoka prava i plaće

Iz Uprave Hrvatskog telekoma (HT) reagirali su u subotu na održani prosvjed radnika HT-a u Zagrebu protiv smanjenja plaća i otpuštanja te su izvijestili da je 94 posto zaposlenika potpisalo ugovor o radu prema novom modelu plaća što je, kako su poručili, jasan pokazatelj da su zadovoljni navedenim modelom koji im omogućava i do 30 posto veće plaće.

Iz Uprave tvrde kako radnici u HT-u imaju iznimno visoka radnička prava i plaće koje su više od prosjeka RH te da će prosječna bruto plaća u T-Centru po novom sustavu biti 8.800 kuna.

Uz to, zaposlenici u HT-u dobivaju regres za godišnji odmor, božićnicu, uskršnji bon, poklon djeci u prosincu, besplatne sistematske preglede te imaju mogućnost dobivanja pozajmica od 60.000 kn uz kamatu od 3 posto godišnje, priopćili su iz Uprave HT-a.

Izrazili su žaljenje što “sindikati ne podržavaju promjene na bolje”, a  žalosti ih, kažu, i činjenica da ih, ne samo odbijaju, već i izravno najavljuju kako će učiniti sve kako bi naštetili ugledu kompanije.

Cikojević: Neka se u HT-u prema radnicima ponašaju, kao što se ponašaju u Deutsche Telekomu

Radnici Hrvatskog telekoma (HT) prosvjedovali su u subotu pred HT centrom na zagrebačkom Cvjetnom trgu protiv smanjenja plaća i otpuštanja radnika tražeći razgovor s Upravom HT-a na ravnopravnim temeljima. Predsjednik Hrvatskog sindikata telekomunikacija Juko Cikojević ustvrdio je kako radnici u HT centrima imaju bruto plaću 6.000 kuna, sad im je dodatno smanjena za 15 posto, a iz Uprave tvrde da nije, odnosno da će to moći izjednačiti s varijabilnim dijelom.

T.R./H

foto: fah