Poslovne vijesti

Home / Poslovne vijesti/turizam / Valamar pripaja bečki Epic Hospitality Holding

Valamar pripaja bečki Epic Hospitality Holding

Nadzorni odbor Valamar Rivijere odobrio je u četvrtak nacrt zajedničkog plana pripajanja, kojim je započet proces pripajanja bečkog EPIC Hospitality Holdinga Valamar Rivieri, o čemu će konačnu odluku donijeti skupštine dioničara nakon što se provedu zakonom propisani postupci.

EPIC Hospitality Holding GmbH iz Beča vlasnik je 55,59 milijuna dionica Valamar Riviere, što čini vlasnički udio od 44,11 posto. Predloženim pripajanjem vlasnici pripojenog EPIC Hospitality Holdinga postali bi neposredni dioničari Valamar Riviere d.d..

Vlasničku strukturu EPIC Hospitality Holdinga čine Wurmböck Beteiligungs GmbH, Goldscheider Keramik Gesellschaft m.b.H. te Franz Lanschützer kao fizička osoba.

– EPIC u Valamar Rivijeri djeluje kao stabilan glavni investitor od 2005. godine. Ovo je pripajanje porezno neutralno za oba društva te se time Valamar Rivijera neće dodatno opteretiti. Kao rezultat pripajanja, neposredni dioničari bit će dva obiteljska društva, jedan pripadan obitelji Goldscheider i drugi pripadan obitelji Wurmböck gdje će svatko od njih držati oko 20 posto dionica društva Valamar Riviera te će sukladno tome, obje obitelji biti u mogućnosti prenijeti svoje udjele sljedećoj generaciji, stoji u zajedničkoj izjavi iz EPIC-a.

Dodaje se da će Franz Lanschützer postati neposredan dioničar društva Valamar Riviera u svojstvu fizičke osobe.

Naša je namjera zadržati poziciju glavnog dioničara te nastaviti zajednički djelovati u svrhu budućeg rasta i razvoja Valamar Riviere, kao što smo to činili i do sada“, kaže se u zajedničkoj izjavi iz EPIC-a.

Konačnu odluku o pripajanju donijet će glavne skupštine Valamara i EPIC-a nakon što se provedu zakonom propisani postupci.

– Uprava Valamar Riviere smatra da je stabilnost dioničke strukture Valamara i do sada bila jedan od ključnih faktora uspjeha u realizaciji rasta poslovanja i vrijednosti tvrtke. Podržavamo predloženo pripajanje jer time vodeći dioničar dodatno osigurava stabilnost vlasničke strukture, što je dugoročno dobro za sve dioničare”, izjavio je Marko Čižmek, član Uprave Valamar Riviere.

T.R./H

foto: Valamar