Poslovne vijesti

Home / Poslovne vijesti/turizam / Valamar Riviera isplatit će radnicima 13. plaću od 5.000 kuna neto

Valamar Riviera isplatit će radnicima 13. plaću od 5.000 kuna neto

Najveća hotelska kompanija u Hrvatskoj Valamar Riviera isplatit će najkasnije u prosincu ove godine 13. plaću u neto iznosu od 5.000 kuna svim radnicima s ugovorom na neodređeno vrijeme i svima koji će u ovoj godini raditi najmanje 10 mjeseci, izvijestili su u ponedjeljak iz Valamara.

Takva namjera Valamara rezultat je danas sklopljenog sporazuma sa Sindikatom turizma i usluga Hrvatske (STUH) te Sindikatom Istre, Kvarnera i Dalmacije, kojim su za zaposlenike Valamara osigurali nova materijalna prava, uključujući i 13. plaću.

Zaposlenicima ta kuća daje i jamstvo minimalnih neto primanja u iznosu od 5.000 kuna za sve koji odrade puni mjesečni fond sati. Uz to, sezonskim radnicima Valamar će isplatiti i posebne nagrade za sezonu između 1.200 i 2.000 kuna neto, ovisno o odrađenim mjesecima rada, od čega će se 500 kuna neto isplatiti svim radnicima s plaćom za mjesec srpanj. 

Također će svim radnicima u stalnom radnom odnosu u 2019. isplatiti i božićnicu u neto iznosu od 2.000 kuna.

“Valamar je zbog svih uvjeta koje nudi svojim zaposlenicima jedina turistička kompanija koja je prema istraživanju portala MojPosao ušla u Top 20 poslodavaca u Hrvatskoj te je ocijenjena kao najbolji poslodavac u turizmu. Svake godine otvara između 300 i 500 radnih mjesta na neodređeno vrijeme te nudi izvrsne mogućnosti razvoja karijere, uz razvijen sustav internih i vanjskih edukacija i treninga”, poručuju iz Valamara.

Direktorica sektora ljudskih potencijala u toj hotelskoj grupaciji Ines Damjanić Šturman ističe i da su prva turistička kompanija u Hrvatskoj koja je uvela 13. plaću kao i jamstvo minimalnih neto primanja od 5.000 kuna za sve zaposlenike te niz drugih nagrada i materijalnih prava.

“Zaposlenici su nam zajedno s gostima uvijek na prvom mjestu, a njihovo zadovoljstvo važno je za naš dugoročni poslovni uspjeh. Drago nam je što smo postigli sporazum s našim socijalnim partnerima i nastavit ćemo suradnju i ubuduće”, kaže Damjanić Šturman.

Veća materijalna prava za zaposlenike Valamara pozdravljaju i socijalni partneri-sindikati, pri čemu predsjednik STUH-a Eduard Andrić ističe da Valamar iz godine u godinu putem pregovora sa sindikatima prihvaća povećanje plaća i ukupnih primanja radnika, što u odnosu na znatan nedostatak radnika u turizmu i ugostiteljstvu Hrvatskoj, uz zapošljavanje na neodređeno vrijeme, predstavlja jedini način za sprječavanje odlaska radne snage izvan države.

P.T./hina

foto: Valamar

Tagovi: