Ostale vijesti

Home / Ostale vijesti / /VIDEO/ Eriku na Porcijunkulovom ispunjena velika želja – sa Žigom zasvirao trubu

/VIDEO/ Eriku na Porcijunkulovom ispunjena velika želja – sa Žigom zasvirao trubu

Na nedavno završenoj čakovečkoj turističkoj manifestaciji – Porcijunkulovom, glazbeni program otvorio je poznati međimurski glazbenik, Mirko Švenda – ŽIGA. U jednom trenutku Žigi se na pozornici pridružio 15-godišnji Erik Vrbanec iz mjesta Strahoninec, pokraj Čakovca.

Erik je rođen kao nedonošće, a život mu je spašen u inkubatoru. No, nažalost u tom inkubatoru stradao mu je vid. Iako je slijep od rođenja, njegov hendikep ne sprječava ga da bude dobar učenik, kvalitetna osoba s mnogo interesa i zrelim razmišljanjima, ali i da vrhunski svira trubu.

Erik polazi peti razred trube u Osnovnoj glazbenoj školi Miroslava Magdalenića, a mentor mu je profesor Vjeran Vidović. Njemu se Erik i roditelji posebno zahvaljuju što predano i sa strpljenjem radi s njim, što na kraju donosi i odlične rezultate.

Priča nam da je prvo počeo učiti sintesajzer, ali mu, priznaje, sviranje na njemu nije išlo baš najbolje. Onda mu je djed jednog dana pozvao doma mužikaše, koji su ga oduševili svirkom. No najviše mu se svidjela truba, koju je već drugi dan dobio na poklon.

Uz trubu, posebno hvali harmoniku, za koju kaže da bez nje ‘nema pravog štimunga i fešte.’

Pogledajte nastup Žige i gosta Erika Vrbanca:

 

  •  Erik i Žiga zadovoljni nakon fenomenalne svirke

  • Erik s članovima Žiginog benda: Nikola Novak, Luka Dominik, Erik Vrbanec i Mario Magaš

  • Velika podrška Eriku su roditelji, Kristina i Robert Vrbanec, kao i mlađa sestra Viktoria

Eriku je velika želja upisati glazbenu Akademiju i osnovati vlastiti bend. Ali dodaje uz smiješak – samo ako pronađe harmonikaša, jer su ‘deficitarni.’

Na pitanje koliko je dosad zaradio na svirkama, kaže da se zna skupiti dosta, ali to mu nije najbitnije, već sam nastup i glazba.

“Ukoliko bih zarađivao mnogo novaca, višak bih podijelio onima koji nemaju”, filantropski zaključuje ovaj zanimljivi mladić. Mladić koji ima hendikep, ali od kojeg bismo svi mogli naučiti kako se boriti s teškoćama, koje svi imamo u svakodnevnom životu.

novo.hr

foto: FB/Obitelj Vrbanec