Ostale vijesti

Home / Ostale vijesti/sport / /VIDEO/ Italija se oprostila od Astorija, Badelj održao emotivan govor

/VIDEO/ Italija se oprostila od Astorija, Badelj održao emotivan govor

U Firenci su se u četvrtak okupile tisuće ljudi na posljdnjem ispraćaju Davodea Astorija (31) kapetana Fiorentine, koji je preminuo u nedjelju, prenosi Nacional. Na sprovod su stigle tisuće ljudi, cijela momčad Fiorentine, ali i momčad Juventusa, koja je sinoć u Londonu izborila četvrtfinale Lige prvaka.

Dirljiv govor na ispraćaju održao je hrvatski reprezentativac Milan Badelj, koji je i dokapetan Fiorentine.

“Dragi Davide, govorim u ime suigrača i cijele obitelji Viola. Tvoje ime na hebrejskom znači voljeni, a kada danas vidim sve ove ljude okupljene zbog tebe, vjerujem da je to doista s razlogom tvoje ime. Davide, ti svojim očima ulaziš pod kožu čovjeku i ostaješ ondje. Nisi kao svi drugi. Onaj si koji je, čak i ako ne razumijemo jezik, mogao razgovarati sa svima nama, iz srca i držati nas zajedno. Ti imaš jedinstven dar govora srca.

Tvoji majka i otac moraju znati da s tobom u ničemu nisu pogriješili. Ti si sin i brat kakvog svi mogu poželjeti. Ti si najbolji suigrač, uz tebe smo se osjećali sigurniji, znajući da je David uz nas. Ne mogu zaboraviti tvoj smijeh i šale sa svima. Kako si se volio opisivati: ‘Modni dizajner koji u slobodno vrijeme igra nogomet.’ Ti si nogomet, i to onaj istinski, dječji.

Naše su misli s obitelji, Francescom i tvojom princezom Victorijom. Zadatak svih bliskih tebi je ispričati joj kakav joj je otac bio. Kakav velik čovjek. Završit ću s anegdotom: ujutro, kad bi stigao u sobu za masažu, uvijek si palio svjetlo. To si ti svima nama – svjetlo. Hvala ti, Davide”, rekao je Badelj.

  • Dirljiv govor dokapetana Fiorentine, hrvatskog reprezentativca Milana Badelja

  • Oproštaj navijača Fiorentine od omiljenog kapetana Davida Astorija

novo.hr

foto: scr.yt