Ostale vijesti

Home / Ostale vijesti/zdravlje i ljepota / Voda u Slavonskom Brodu je zdravstveno ispravna za piće

Voda u Slavonskom Brodu je zdravstveno ispravna za piće

Vladino Stručno povjerenstvo u ponedjeljak ujutro objavilo je kako je voda u Slavonskom Brodu ispravna za piće.

“S ciljem pravovremenog i jasnog obavještavanja javnosti u skladu s ovlastima propisanim člankom 12. Zakona o vodi za ljudsku potrošnju, Stručno povjerenstvo za vodu za ljudsku potrošnju je dana 09. travnja 2018. godine održalo telefonsku Sjednicu te je uzimajući u obzir sve rezultate praćenja vode za ljudsku potrošnju kroz period od tjedan dana zaključilo da se voda za ljudsku potrošnju na području Slavonskog Broda smatra zdravstveno ispravnom i može se koristiti za piće i ostale potrebe kućanstva”, navodi se u e-mailu Stručnog povjerenstva, koje je na svojim stranicama objavio grad Slavonski Brod.

Dodaje se kako Povjerenstvo smatra da se ‘učestalost uzorkovanja i kontrole crpilišta kao i mreže od strane javnog isporučitelja vodnih usluga treba nastaviti sukladno državnom planu monitoringa i u skladu s redovnim planovima internih kontrola vodovoda’.

Stanovnici Slavonskog Broda i okolnih općina nisu imali pitku vodu od 31. ožujka, zbog onečišćenja ugljikovodicima slavonskobrodskog vodocrpilišta Jelas. Spajanje Slavonskog Broda na vodocrpilište u Sikirevcima počelo je 2. travnja.

novo.hr

foto: pixabay