Poslovne vijesti

Home / Poslovne vijesti / Vučić pobjednik izbora u Beogradu i još tri grada u Srbiji

Vučić pobjednik izbora u Beogradu i još tri grada u Srbiji

Vođa Srpske napredne stranke (SNS) i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić proglasio je u nedjelju navečer pobjedu liste “Aleksandar Vučić – zato što volimo Beograd” na lokalnim izborima u Beogradu, a lista naprednjaka osvojila je većinu i na izborima u Boru, Aranđelovcu i Sevojnu.

“Ovaj rezultat inspirirat će nove promjene i razvoj. Uvjeren sam da će država Srbija pružiti podršku ključnim projektima za grad Beograd jer SNS ima apsolutnu većinu u Beogradu”, rekao je Vučić. On je najavio da će “dati sve od sebe” da se ostvare započeti projekti – metro i Beograd na vodi i zahvalio se ljudima koji su stavili “Beograd iznad politike”.

Dodik glasovao na lokalnim izborima u Beogradu

U Beogradu su održani lokalni izbori, a biračka mjesta bila su otvorena na području 17 gradskih općina. Biralo se ukupno 110 vijećnika za skupštinu glavnog grada Srbije.

Pravo glasa ima 1,6 milijuna građana koji su se mogli opredijeliti za jednu od 24 izborne liste, a predizborne ankete davale su prednost vladajućoj Srpskoj naprednoj stranci (SNS) srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića.

Na lokalnim izborima za Skupštinu Beograda glasovao je i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, ustvrdivši kako “drugi put koristi demokratsko pravo” koje ima na temelju dvojnog državljanstva. To je pravo koje ja želim povećati jer mnogo godina već zagovaram da i drugi ljudi u Republici Srpskoj imaju pravo na dvojno državljanstvo u Srbiji, rekao je Dodik, naglasivši kako u Srbiji koristi samo biračko pravo.

Na inzistiranje novinara da kaže od kada ima dvojno državljanstvo i ima li i dvostruko prebivalište u Beogradu i Laktašima, u Republici Srpskoj, izvadio je i pokazao putovnicu Srbije. Dodik je rekao kako je glasovao na izborima za Skupštinu Beograda jer “želi Srbiju koja je najvažnija za regionalnu stabilnost i razvoj”.

novo.hr/h

foto: scr.arhiva