Poslovne vijesti

Home / Poslovne vijesti/turizam / Za Rijeka Nautic Show najavljeno više od 70 izlagača

Za Rijeka Nautic Show najavljeno više od 70 izlagača

Više od 70 domaćih i inozemnih izlagača sudjelovat će na 6. sajmu “Rijeka Nautic Show”, koji će se održati od 28. do 30. rujna na Gatu Karoline Riječke, najavili su u srijedu na konferenciji za novinare organizatori iz Zajednice tehničke kulture Rijeka.

Na sajmu će biti predstavljeno oko 50 plovila, oprema i razne usluge u nautici, a posebno će biti predstavljeni domaći proizvođači s  proizvodima oznake “Izvorno hrvatsko” i “Hrvatska kvaliteta”.

Na Botelu Marina bi će održano nekoliko rasprava i predavanja, među kojima rasprava na temu “Rijeka kao novi nautički centar na Jadranu”, o razvoju nautičkog turizma u riječkom Porto Barošu, koju organizira HGK Županijska komora Rijeka. Generalnim urbanističkim planom Grada Rijeke prostor Porto Baroša predviđen je za luku nautičkog turizma, a Vlada je već odlučila o izdvajanju Porto Baroša iz lučkog područja.

Najavljeno je i predstavljanje inovacije – ronilice Mantis autora Krune Zubčića, izložbe podvodnih fotografija i inovacija u pomorstvu i nautičkom turizmu, pokazna vježba Županijskog operativnog centa za zaštitu mora u Primorsko-goranskoj županiji i razgledavanje specijaliziranih brodova koji sudjeluju u vježbi.

Posjetitelji će moći razgledati i ophodni brod Hrvatske ratne mornarice i ploviti na jedrenjaku.

P.T./hina

foto: novo.hr