Poslovne vijesti

Home / Poslovne vijesti / Zaba pokrenula program plaćene stručne prakse za studente informatike i matematike

Zaba pokrenula program plaćene stručne prakse za studente informatike i matematike

Zagrebačka banka pokrenula je program plaćene stručne prakse za studente informatike i matematike Zaba Future Academy, koji traje od tri do šest mjeseci, objavili su iz te banke.

Prijave za Zaba Future Academy se primaju od 8. do 19. ožujka, navode iz Zagrebačke banke.

Studenti će u sklopu tog programa imati priliku učiti i raditi s naprednim IT tehnologijama, najmodernijim razvojnim alatima i matematičkim metodama u bankarstvu. Program prakse traje od tri do šest mjeseci, ovisno o mogućnostima i obvezama studenata, koji će kroz ovaj program imati priliku okušati se i u kreiranju inovativnih rješenja kroz timski rad, a uz praktično znanje moći će sudjelovati i u edukacijama iz tehničkog, ali i drugih područja.

“Program Zaba Future Academy pokrenuli smo kako bismo studentima informatike i matematike pružili vrijedno praktično iskustvo koje će im koristiti u profesionalnom razvoju”, kazala je direktorica Upravljanja ljudskim resursom Zagrebačke banke Biljana Ljuban, napominjući kako će im rad vrhunskim mentorima prikazati drugačiju sliku o bankarskom svijetu.

Zagrebačka banka potpisala je Ugovor o suradnji za sudjelovanje studenata u ovom programu s Fakultetom elektrotehnike i računarstva u Zagrebu, Fakultetom organizacije i informatike u Varaždinu, Prirodoslovno-matematičkim fakultetom u Zagrebu, Fakultetom elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija u Osijeku, Fakultetom elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje u Splitu, Prirodoslovno matematičkim fakultetom u Splitu, Fakultetom prometnih znanosti, Tehničkim veleučilištem i Ekonomskim fakultetom u Zagrebu, Otvorenim učilištem Algebra i dr. 

Zaba Future Academy pružit će studentima mogućnost usavršavanja u četiri različita odjela – ICT-u, CRM-u (upravljanje iskustvom klijenata), odjelu Poslovne strategije i ZB Investu, navodi se u priopćenju.

T.R.

foto: fah