auto-moto

Home / auto-moto/Poslovne vijesti / Zagreb Auto-show ove godine ugošćuje više od 460 izlagača

Zagreb Auto-show ove godine ugošćuje više od 460 izlagača

Zagreb auto-show, 15. salon automobila i prateće industrije održat će se od 10. do 15. travnja na cijelom prostoru Zagrebačkog velesajma i okupiti više od 460 izlagača iz 34 zemlje te 85 brendova vozila, ali među njima neće biti i Rimac automobili, najavljeno je u četvrtak na konferenciji za novinare na ZV-u.

Prema riječima direktorice ZV-a Dine Tomšić, i ove se godine na tom najatraktivnijem i najposjećenijem sajmu ZV-a očekuje oko 150 tisuća posjetitelja, koliko ih je bilo i na zadnjem Zagreb auto-showu 2016. godine.

Osim 133 premijere automobila, od kojih je jedna svjetska vicepremijera, tri europske vicepremijere i 36 hrvatskih premijera, organizatori najavljuju i brojne premijere gospodarskih vozila, motocikala i prvi put kampera.

“Zagreb auto-show ove je godine prepun inovacija i noviteta, a dobar je i tržišni trenutak jer se uz novu regulativu tržište automobila u Hrvatskoj dinamizirala te je od početka ove godine do kraja ožujka zabilježena 30 posto veća prodaja automobila”, istaknula je Tomšić.

Najavila je da će se u sklopu sajma održati i bogat popratni stručni program, brojne prezentacije na središnjem zagrebačkom Trgu bana Jelačića te atraktivne zabavne priredbe za publike.

K.N.

foto: fah