novogradnja

Home / novogradnja/Ostale vijesti / Zahtjevi za legalizaciju mogu se predati do 30. lipnja

Zahtjevi za legalizaciju mogu se predati do 30. lipnja

Potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornoga uređenja Predrag Štromar podsjetio je da je krajnji rok za podnošenje zahtjeva za legalizaciju bespravno sagrađenih objekata 30. lipnja. Izvijestio je da se na internetskoj stranici Ministarstva u bazi ISPO mogu naći podaci o dozvolama i legalizaciji, što je, istaknuo je, važno budući da je nađeno jedno krivotvoreno rješenje.

Ministarstvo za to ne može znati jer je to stvar između naručitelja i izrađivača, te dozvole nisu nikad bile izdavane u uredu, rekao je za Hrt i uputio građane da sada mogu na internetskoj stranici Ministarstva graditeljstva provjeriti imaju li dozvolu.

Do danas je riješeno malo manje od 77 posto zahtjeva – 635.000 od 827.000 predmeta. Najbolje stoje Dubrovnik, Vukovar, Bjelovar i Zagreb, gdje je riješeno više od 90 posto predmeta. Najslabije su Karlovačka i Vukovarsko-srijemska županija, s manje od 50 posto riješenih predmeta.

Do kraja lipnja građani još mogu predavati zahtjeve za legalizaciju bespravno izgrađenih nekretnina vidljivih na ortofoto snimci iz lipnja 2011. U Dubrovniku i Virovitici već su napravili gotovo sav posao.

Lani je uklonjeno 300 bespravnih objekata. Ove su godine počela uklanjanja u Istri, a 9. travnja na redu je i rušenje u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

novo.hr

foto: scr.hrt