Poslovne vijesti

Home / Poslovne vijesti / Žena u Samoboru prijavila djelatnike Rimac automobila policiji

Žena u Samoboru prijavila djelatnike Rimac automobila policiji

Starija žena prije nekoliko je dana u trgovačkom centru u Samoboru ugledala nekoliko tamnoputih osoba i pozvala policiju, zaključivši kako se radi o ilegalnim migrantima. Policija je odmah izašla na teren i ustanovila da se radi o strancima zaposlenima u Rimac Automobilima, tvrtki Mate Rimca, piše Index.

Situaciju je na društvenim mrežama objasnio gradonačelnik Samobora Krešo Beljak.

Tragom brojnih upita i vijesti koje se šire društvenim mrežama o ilegalnim migrantima koji “tumaraju” Samoborom i samoborskim krajem, obavještavamo vas da se radi o krivim informacijama i lažima. Prava istina je da je jedna gospođa vidjela “migrante” u jednom trgovačkom centru u Samoboru te ih odmah prijavila policiji. Policija je utvrdila da se radi o stranim zaposlenicima jedne samoborske tvrtke s urednim radnim i boravišnim dozvolama. Sve ostale “vijesti” i “dojave” jednostavno nisu istinite i molimo vas sve da ne nasjedate na laži i na neodgovorno i bezrazložno širenje straha i panike”, napisao je Beljak na svom Facebook profilu.

Stvarno se nadam da naši sugrađani nisu toliko ograničeni. Ali s obzirom da znam kako se neki odnose prema “Bosancima” iz prve ruke, ništa me ne bi čudilo”, poručio je, pak, Mate Rimac.

novo.hr

foto: arhiva.nh