Poslovne vijesti

Home / Poslovne vijesti/turizam / Zračna luka Osijek očekuje 11 posto više putnika, investira 7,6 milijuna kuna

Zračna luka Osijek očekuje 11 posto više putnika, investira 7,6 milijuna kuna

Zračna luka Osijek ove godine očekuje 11 posto više putnika nego u 2018., te planira investicije od 7,6 milijuna kuna od čega najviše u nastavak rekonstrukcije putničke zgrade, kaže direktor te zračne luke Davor Forgić.

Forgić kaže da planirani 11-postotni rast broja putnika ove godine znači da bi se lanjska brojka od 67,2 tisuće povećala na 74,3 tisuće putnika, pri čemu se, kao i lani, najviše putnika očekuju na liniji Basel-Osijek-Basel.

Napominje da će uz cjelogodišnje redovne domaće linije domaćega Trade Aira (Zagreb 6 puta tjedno, Split 4 puta tjedno, Pula 2 puta tjedno, Rijeka 2 puta tjedno i Dubrovnik 2 puta tjedno) i jednu međunarodnu liniju kompanije Wizz Aira (Basel 2 puta tjedno), Croatia Airlines u sezoni letjeti na domaćim linijama prema Dubrovniku i Splitu jednom tjedno, a Eurowings na međunarodnim, prema Stuttgartu i Koeln/Bonnu (od 2. lipnja) 2 puta tjedno.

Wizz Air planira u sezoni dodatne letove srijedom, a sve navedeno je, kaže Forgić, aktualno bilo i lani, samo što Eurowings-ova linija za Koeln/Bonn počinje 40 dana ranije.

“Nakon što je prošle godine u Zračnu luku Osijek investirano 2,3 milijuna kuna, ove godine bismo prema planu investirali puno više, 7,6 milijuna kuna. Od toga najveća i najvažnija investicija je u nastavak rekonstrukcije putničke zgrade, odnosno povećanje njene površine i reorganiziranje postojećih sadržaja”, otkriva Forgić.

Investicijom će se putnicima omogućiti bolje snalaženje i jasnija komunikacija, uz poboljšanje grijanje i hlađenje zgrade, energetske učinkovitosti uz niže troškove održavanja, a odvojilo bi se i putnike na domaćim i međunarodnim linijama i drugo.

Od ostalih investicije ove godine izdvaja one za potrebnu razinu sigurnosti i zaštite u civilnom zračnom prometu te za nabavu opreme za odleđivanje.

P.T./hina

foto: Z.L.O.