Poslovne vijesti

Home / Poslovne vijesti / ZSE: Crobexi stagniraju, najlikvidnija dionica Valamar Rivijere

ZSE: Crobexi stagniraju, najlikvidnija dionica Valamar Rivijere

Na Zagrebačkoj burzi u utorak oko podneva indeksi su stagnirali, uz nešto veću livkidnost nego dan ranije, ponajviše zahvaljujući trgovini dionicama Valamar Rivijere i Podravke.

Crobex indeks oko podneva je stagnirao na 1.771 bodu, dok je Crobex10 blago ojačao, za 0,09 posto, na 1.035 bodova.

Redovni promet dionicama iznosio je 4,4 milijuna kuna, što je oko 3,3 milijuna više nego jučer u ovo doba.

Najveći promet, 2,13 milijuna kuna, ostvaren je dionicom Valamar Riviere, pri čemu joj je cijena porasla 1,08 posto, na 37,3 kune.

Milijunski promet, u visini 1,46 milijuna kuna, ostvaren je i dionicom Podravke, čija je cijena stagnirala na 357 kuna.

Po likvidnosti slijedi dionica Ericssona Nikole Tesle, kojom je ostvareno 234 tisuće kuna prometa. Cijena joj pritom stagnira na 1.045 kuna.

U mirnom trgovanju među većim dobitnicama ističe se dionica HUP-a Zagreb, sa skokom cijene za 1,54 posto, na 3.960 kuna. S druge strane, najviše je pala cijena dionice Medike, za 5,6 posto, na 15.100 kuna.

Od poslovnih objava, Končar-Inženjering za energetiku i transport (KET), tvrtka iz sastava grupe Končar, potpisala je u utorak u Skopju s tvrtkom AD Mepso dva ugovora vrijedna 5,4 milijuna eura.

Riječ je o ugovorima za projekte u sklopu investicijskog ciklusa AD MEPSO-a, makedonskog operatera prijenosnog elektroenergetskog sustava, koji su financirani putem kredita Europske banke za istraživanje i razvoj (EBRD).

Dionica Končara pojeftinila je 0,8 posto, na 615 kuna, uz 46.000 kuna prometa.

Također, iz Atlantic grupe izvijestili su da stariji potpredsjednik za operativno poslovanje Mladen Veber od danas više nije član Uprave, a karijeru nastavlja izvan sustava Atlantic grupe. Njegove odgovornosti preraspodijelit će se između ostalih članova Uprave.

Veber, koji je u sustavu Atlantica bio od 1996. godine, na funkciji starijeg potpredsjednika nadležnog za operativno poslovanje bio je od 2006. godine.

Dionicom Atlantica prijepodne se nije trgovalo.

T.R./hina

foto: ZSE

Tagovi: , ,