Ostale vijesti

Home / Ostale vijesti / Akcija PNUSKOK-a u Splitu: Uhićeno 12 osoba, troje privedenih u Gradskoj upravi

Akcija PNUSKOK-a u Splitu: Uhićeno 12 osoba, troje privedenih u Gradskoj upravi

Najmanje tri osobe privedene su u utorak ujutro u splitskoj gradskoj upravi. Riječ je o akciji PNUSKOK-a, a prema zasad nepotvrđenim informacijama, privođenja su se nastavila i izvan zgrade Banovine te je slobode lišeno i nekoliko splitskih arhitekata.

Iz policije su za Dalmatinski portal potvrdili da je jutros uhićeno više osoba.

U Gradu Splitu su potvrdili da je u utorak ujutro bilo policijskog postupanja, ali nisu otkrivali više informacija. mediji pišu da se ponovno istražuje gradnja objekata i izdavanje dozvola splitskom poduzetniku. Sada se istražuje gradnja hotela i zgrade te su ovom akcijom obuhvaćeni svi u lancu, od investitora do ljudi koji su im izdavali dozvole.

Doznajemo da su nalozi za uhićenje ishođeni za 12 osoba te da se radi o građevinskim malverzacijama, primanju i davanju mita.

Tportal navodi da je među uhićenima i jedan pročelnik, a uhićene su i dvije osobe zaposlene u uredu za prostorno uređenje. Jedna od njih bila je privođena i ranije, kada je 2019. istraživana sumnjiva legalizacija viška kvadrata u jednom objektu. Optužnica u tom slučaju je potvrđena početkom lipnja ove godine. Dalmatinski portal piše da je uhićen i suprug te službenice, arhitekt.

Splitski dogradonačelnik Bojan Ivošević potvrdio je za tportal uhićenja u gradskoj upravi.

U tijelu su pretrage stanova i poslovnih prostora uhićenih, među kojima su navodno voditeljica odsjeka za graditeljstvo te savjetnica i savjetnik iz tog odjela.

T.R.