Poslovne vijesti

Home / Poslovne vijesti / American Airlines produljuje zabranu leta za MAX 737 do 19. kolovoza

American Airlines produljuje zabranu leta za MAX 737 do 19. kolovoza

U pismu djelatnicima i klijentima, glavni izvršni direktor zrakoplovne tvrtke Doug Parker i predsjednik Robert Isom rekli su kako vjeruju da će MAX 737 ponovno dobiti dozvolu prije 19. kolovoza, no da žele u vrijeme vrhunca sezone putovanja pružiti sigurnost svojim klijentima i članovima posada.

Zrakoplov Boeing 737 MAX prizemljen je širom svijeta u ožujku nakon fatalnog pada etiopskog zrakoplova u kojemu je poginulo 157 ljudi, samo pet mjeseci nakon sličnog pada zrakoplova Lion Air u kojemu je poginulo svih 189 putnika i članova posade.

American Airlines posjeduje 14 MAX zrakoplova ove godine očekuje isporuku još 16.

Tvrtka Boeing sa sjedištem u Chicagu razvija nadogradnju softvera za sustav za sprečavanje gubitka uzgona koji se ispituje u istrazi pada oba pada zrakoplova.

Parker i Isom rekli su da imaju povjerenje u nadogradnju softvera i nove prijedloge za obuku te da ostaju u trajnom kontaktu s regulatornim vlastima u pogledu procesa ponovnog dobivanja dozvole.

Kada je zrakoplov dobije, za što izvršni direktori kažu da će biti “uskoro”, American Airlines planira ponovne letove tog tipa zrakoplova.

T.R./hina

foto: Boeing

Tagovi: